רכיבים
- 10 עגבניות
- 1 גמבה
- 1 פלפל חריף
- 6 ביצים
- 1/2 צרור בזיליקום רק העלים
- 10 שיני שום
- 6 כפות שמן
- 2 כפות פפריקה (למיטיבי לכת: פפריקה חריפה)
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כף מלח
אופן ההכנה:
רגע לפני: השקשוקה מגיעה אלינו מארצות צפון אפריקה ויש בה משהו פשוט וממכר שהופך אותה למאכל לגיטימי בכל שעה ביום. הנה מתכון מנצח לשקשוקה מלאה בטעמים. אגב, ידעתם שבמקור זה בכלל תקתוקה?
• ראשית, יש לקלף את העגבניות. כך תעשו את זה בקלות: ממלאים קערה גדולה במים רותחים, מסמנים X בינוני בתחתית כל עגבנייה בעזרת סכין חד ומשרים את העגבניות במים החמים במשך 10 דקות. בשלב הזה, קליפת העגבנייה תתחיל להיפרד מעצמה, ובעזרת סכין מפרידים את שאר הקליפה.
• קוצצים את העגבניות הקלופות והגמבה לריבועים קטנים ושווים.
• קוצצים דק את השום והפלפל החריף.
• מחממים במחבת גדולה את השמן, ולאחר כ2 דקות, מוסיפים למחבת את העגבניות, הגמבה השום הפלפל החריף שקצצנו.
• מבשלים את הירקות על אש מעט גבוהה למשך 10 דקות, עד שרוב הנוזלים מתאדים.
• מוסיפים את הפפריקה למחבת, מערבבים ומתבלים גם במלח ופלפל שחור.
• יוצרים 6 גומות בתערובת העגבניות שבמחבת, שוברים ביצה לצלחת ומעבירים כל אחת לגומה נפרדת. מעל כל ביצה זורים מעט מלח.
• קורעים גס בידיים את עלי הבזיליקום ומפזרים מעל.
• מנמיכים את האש, מכסים את המחבת במכסה תואם או נייר אלומיניום ומשאירים את השקשוקה להתבשל במשך כ-7 דקות נוספות, עד שהביצים עשויות היטב ומכבים את האש.
אופן ההגשה: לצד פוקצ'ה חמה (מתכון נפלא תוכלו למצוא כאן), ואם אתם ממש ממהרים, לכו למאפיה קרובה, קנו כיכר לחם טרייה, חממו אותו במשך 5 דקות בתנור ותשיגו אפקט דומה.