רכיבים
- 8 קרואסונים מאתמול (בני יום) במשקל של כ-70 גרם כל אחד
- 1 כוס (70 גרם) שקדים פרוסים
- אבקת סוכר
לסירופ:
- 2 כפות סוכר
- 3 כפות רום כהה (לא חובה)
לקרם שקדים:
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 1 כוס (100 גרם) קמח שקדים
- 1/2 כפית מלח
- 100 גרם חמאה ללא מלח, חתוכה לקוביות
- 1/4 כפית תמצית שקדים
- 2 ביצים גדולות
אופן ההכנה:
מתחילים בהכנת הסירופ:
1. בסיר קטן, מערבבים 240 מ"ל מים עם הסוכר והרום. מביאים לרתיחה על אש בינונית ומבשלים במשך דקה תוך כדי ערבוב, עד שהסוכר נמס ומתאחד לסירופ. מכבים את האש ומניחים בצד לצינון.
עוברים להכנת הקרם למילוי:
2. בקערת מיקסר או במעבד מזון מעבדים את הסוכר, קמח השקדים, המלח והחמאה עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מוסיפים את תמצית השקדים ואת הביצים בזו אחר זו, ומעבדים עד לקבלת קרם חלק.
הרכבת הקרואסונים:
4. חוצים לרוחב את הקרואסונים ומשאירים צד אחד מחובר, כך שלא יפרדו לגמרי לשני חצאים.
5. עובדים עם קרואסון אחד בכל פעם: מברישים בסירופ בנדיבות את שני החלקים הפנימיים של הקרואסון ואת החלק החיצוני - מלמעלה ומלמטה. הקרואסון צריך להיות די לח.
6. מורחים 2 כפות קרם שקדים בחלק הפנימי של כל קרואסון ומסדרים אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
7. מורחים פס מקרם השקדים על החלק העליון של כל קרואסון, מפזרים מעל שקדים פרוסים ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 12-15 דקות, עד שהקרם מתייצב ומזהיב.
מפדרים את הקרואסונים באבקת סוכר בנדיבות ומגישים אותם חמימים או בטמפרטורת החדר.
רוצים שדרוג נוסף? קבלו:
לקרואסונים שקדים-שוקולד מוסיפים 3 כפות אבקת קקאו לקרם השקדים, מפזרים כף שוקולד צ'יפס בתוך כל קרואסון ומפזרים אבקת קקאו על הקרואסונים לאחר האפייה, עם אבקת סוכר או בלעדיה, לבחירתכם.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!