

זמן הכנה120 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה
לבצק:
- 500 גרם קמח לחם, מנופה
- 2 כפות סוכר דמררה
- 1 כפית מלח
- 1 כף שמרים יבשים / 25 גרם שמרים טריים
- 3 כפות שמן זית
- ½1 כוסות מים (מומלץ מינרליים)
לציפוי:
- שומשום קלוי
- מים
אופן ההכנה:
1. מניחים בקערת המיקסר המצוידת בוו לישה את כל החומרים, פרט למלח ולמים. לשים 10 דקות במהירות איטית ומתחילים לצקת את המים פנימה, עד ליצירת בצק רך וגמיש ולאחר כ-8 דקות מוסיפים את המלח.
2. מעבירים לקערה משומנת ומכסים להתפחה במשך שעה.
3. מקמחים משטח עבודה ומחלקים את הבצק ל-10 חלקים. יוצרים כדורים ומתפיחים עוד 1/4 שעה.
4. מכינים קערה עם מים וקערה עם שומשום. מגלגלים כל כדור למקל וטובלים תחילה במים ולאחר מכן בשומשום. מניחים בתבנית תנור המרופדת בנייר אפייה.
5. מחממים תנור ל-190 מעלות. מתפיחים את המקלות לעוד 30 דקות.
6. אופים 30 דקות, עד להזהבה יפה גם בתחתית.