רכיבים
- 450 גרם בצק פיצה מוכן (קנוי), מופשר אם קפוא
- קמח לקימוח (מנפים תוך כדי שימוש)
- 60 גרם חמאה לא מלוחה
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות גדושות שום כתוש
- 1 כף פטרוזיליה קצוצה דק
- מלח גס
- פרמזן לקישוט (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים, מניחים את שניהם בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרחק של 10 ס"מ זה מזה, מכסים בניילון נצמד באופן רופף, ומתפיחים בטמפרטורת החדר במשך שעה, עד שהבצק רך וגמיש.
2. על משטח עבודה מקומח קלות, מרדדים את אחד מחלקי הבצק לריבוע בגודל 15X15 ס"מ וחותכים את הבצק לרצועות ברוחב 2.5 ס"מ.
3. מגלגלים כל רצועה לחבל באורך 20 ס"מ, יוצרים קשר במרכז כל חבל ומניחים בתבנית המרופדת בנייר אפייה. חוזרים על הפעולה גם עם חלק הבצק השני.
4. מסדרים את רצועות הבצק הקשורות במרחק של 3-5 ס"מ זו מזו, מכסים בניילון נצמד באופן רופף ומתפיחים במשך שעתיים, עד שהבצקים תפוחים ומכפילים את גודלם.
5. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 15 דקות, עד לקבלת גוון זהוב יפה.
6. במקביל, ממיסים את החמאה והשמן בסיר קטן על אש נמוכה. כשהחמאה נמסה, מוסיפים את השום ומטגנים במשך כ-5 דקות, עד שהשום רך וריחני מאוד (מטגנים לאט כדי שטעם השום לא יהיה מריר). מעבירים את תערובת השום והחמאה לקערה גדולה, מוסיפים את הפטרוזיליה, מתבלים במלח ומערבבים היטב.
7. עובדים בנגלות ובכל פעם מניחים בקערה 2-3 לחמניות מוכנות ומצפים אותן מכל הצדדים בחמאת השום. מניחים את הלחמניות המוכנות על מגש או בקערה נקייה ומפזרים מעל פרמזן. מגישים מיד, לצד רוטב עגבניות לטבילה או עם מרקים מחממים.