רכיבים
- 55 גרם חמאה (בטמפרטורת החדר)
- 10 פרוסות לחם לבן או מלא, חתוכות למשולשים
- 1/2 כוס / 55 גרם צימוקים מוזהבים
- 1/4 כפית אגוז מוסקט, טחון
- 1/4 כפית קינמון
- ½1 כוסות / 350 מיליליטר חלב
- 1/4 כוס / 50 מיליליטר שמנת מתוקה
- 2 ביצים גדולות
- 4 כפות סוכר לבן
- 1 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית עם מעט מהחמאה.
2. מורחים את החמאה שנותרה בצד אחד של כל פרוסת לחם.
3. מכסים את בסיס התבנית במשולשי לחם חופפים, כשהצד המרוח בחמאה מונח כלפי מעלה. מפזרים מעל הלחם חצי מכמות הצימוקים ומעט מאגוז המוסקט והקינמון. חוזרים על שכבה זו פעם נוספת או עד שהתבנית מתמלאת.
4. מחממים בעדינות את החלב והשמנת בתוך סיר, אך לא מרתיחים. מניחים בצד.
5. בקערה בינונית חסינת חום, טורפים את הביצים עם 3 כפות מהסוכר ותמצית הווניל, עד לקבלת צבע בהיר ואוורירי.
6. שופכים באטיות את החלב החמים (לא חם) על הביצים, תוך הקצפה מתמדת, עד שכל החלב מוסף.
7. שופכים את תערובת הביצים באטיות ובאחידות על הלחם עד להוספת כל הנוזל. לוחצים בעדינות את הלחם למטה שהנוזלים נספגים בו. מפזרים את שארית הסוכר על פני השטח ומניחים בצד למשך 30 דקות.
8. לאחר 30 דקות אופים את פודינג הלחם בתנור החם, במשך 40-45 דקות, או עד לקבלת גוון זהוב.
9. מגישים חם.