רכיבים
- 200 גרם בצק עלים
- 14 גרם חמאה או מחמאה
- 2 תפוחים בינוניים גרנד סמית', מקולפים וחתוכים לקוביות
- 1/4 כוס סוכר חום
- 1 כף קורנפלור
- 1/2 לימון
- 1 כפית קינמון טחון
- 1/8 כפית אגוז מוסקט טחון
- 1/8 כפית ג'ינג'ר טחון
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 ביצה
אופן הכנת בורקס במילוי תפוחים:
כמות: 4 בורקסים גדולים או 8 קטנים
1. מפשירים את בצק העלים (40 דקות על השיש יעשו את העבודה), ומחממים את התנור ל-200 מעלות.
2. סוחטים את חצי הלימון לכלי, ובעזרת המשטח הדק בפומפייה, מגרדים את קליפת הלימון. שומרים בצד לשימוש בהמשך.
3. ממיסים במחבת גדולה את החמאה או המחמאה על אש בינונית-גבוהה, מוסיפים את קוביות התפוחים. מבשלים במשך 2 דקות, ומדי פעם מערבבים.
4. מוסיפים למחבת את מיץ הלימון, הסוכר החום, הקורנפלור, הקינמון, אגוז המוסקט, הג'ינג'ר וגרידת הלימון. מערבבים ומבשלים במשך 3 דקות, עד שניתן לנעוץ בקלות סכין בתפוחים והרוטב סמיך. מסירים מהאש, ומערבבים פנימה את תמצית הווניל. מניחים בצד לצינון.
5. פותחים את בצק העלים על משטח עבודה מקומח קלות, ובעזרת סכין חדה, מחלקים אותו ל-4 או 8 ריבועים שווים.
6. טורפים את הביצה עם כף מים, ומברישים את הריבועים בקצוות, מעין 'מסגרת', מה שיקל על חיבורם בהמשך.
7. במרכז כל ריבוע מניחים כף נדיבה ממלית התפוחים, מקפלים לחצי באלכסון למשולשים ומהדקים היטב את הקצוות.
8. מסדרים את המשולשים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, וחורצים שני חריצים קטנים בחלק העליון של כל משולש. ניתן לבזוק מעל המשולשים אבקת סוכר.
9. אופים במשך 15-18 דקות, עד שהבורקסים מקבלים גוון שחום-זהוב יפה. מוציאים מהתנור, ומניחים על רשת לצינון במשך 10 דקות.
הכנת הזיגוג:
10. מקציפים יחד 1 כוס אבקת סוכר, 2 כפות חלב או חלב סויה וכפית תמצית וניל. מוסיפים יותר חלב לזיגוג דליל או יותר אבקת סוכר לזיגוג סמיך.
מגישים את הבורקסים חמים ומזלפים עליהם את הזיגוג בנדיבות.