רכיבים
- 1/2 3 כוסות קמח
- 3/4 שקית שמרים טריים (כ-37 גרם)
- 1/2 1 כפות סוכר
- 1/2 1 כפיות מלח
- 1/2 1 כוסות מים פושרים
- 2 ביצים
- לעוף:
- 550 גרם נתחי פרגיות ללא עור וללא עצמות
- 1/2 כפית רוזמרין מיובש
- מלח ופלפל שחור
- 1/2 כוס חרדל מתוק או פיקנטי
- 1/2 כוס דבש
- לציפוי:
- 1/4 כוס סודה לשתיה
- 6 כוסות מים
- מלח ים גס
אופן הכנת בייגלס במילוי עוף:
מתחילים בהכנת בצק הבייגלס:
1. בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, הסוכר והמלח. מוסיפים את השמרים ובהדרגה את המים, ולשים יחד. הבצק יהיה דביק בהתחלה, אך תוך כמה דקות יהפוך לנעים וגמיש. מעבירים את הבצק למשטח עבודה, וממשיכים ללוש במשך 15 דקות נוספות (ניתן להוסיף מים או קמח אם הבצק יבש או לח מידי).
2. מעבירים את כדור הבצק לקערה משומנת היטב, מכסים ומתפיחים במשך שעה במקום חמים.
עוברים להכנת העוף:
3. מחממים את התנור ל-190 מעלות, ומסדרים את נתחי הפרגית בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מתבלים ברוזמרין, מלח ופלפל שחור ואופים במשך 15-20 דקות, עד להשחמה קלה.
4. מעבירים את נתחי העוף לקערה, ובעזרת 2 מזלגות קורעים אותם לפיסות. מוסיפים את החרדל והדבש ומערבבים, כך שכל חתיכות העוף יהיו מצופות היטב.
רגע האיחוד:
5. מגביהים את חום התנור ל-230 מעלות, מרתיחים בסיר גדול את המים והסודה לשתייה, ומסירים מהאש.
6. במקביל, מרדדים את הבצק על משטח נקי, ומחלקים אותו ל-12 ריבועים שווים. מניחים במרכז כל ריבוע ממלית העוף המצופה, מהדקים את הקצוות זה לזה, ומגלגלים יחד ליצירת כדור עגול ובתוכו המילוי.
7. מרפדים תבנית בנייר אפייה, טובלים בעדינות כל כדור בצק בתמיסת המים, מסדרים בתבנית, מפזרים מעל מלח גס ואופים שחומם מראש במשך 12 דקות, עד שהבייגלס אפויים היטב.