רכיבים
- 8 נקניקיות סויה
- 2 כוסות קמח (260 גרם)
- 3/4 כוס מים (170 מ"ל)
- 1 ביצה
- 13 גרם שמרים טריים
- 1 כף סוכר
- 1/4 כפית מלח
- 25 גרם חמאה או 2 כפות שמן זית
- 1 ביצה להברשה
- לקישוט: גבינת פרמזן מגורדת ובצל ירוק קצוץ או שומשום
אופן הכנת משה בתיבה:
*המתכון המקורי חלבי, אך ניתן להמיר את החמאה בשמן ולקבל לחמניות פרווה.
1. בקערה גדולה, מעבדים יחד את הקמח (לאחר ניפוי) יחד עם המים, השמרים, הסוכר, המלח והחמאה או שמן הזית, עד לקבלת בצק אחיד, רך ונעים. מכסים ומניחים להתפחה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
2. על משטח עבודה מקומח קלות, מעבדים את הבצק ביד, וחותכים לשני חצאים שווים.
3. מגלגלים לרול כל חצי בצק, ומחלקים ל-4 חלקים באופן הבא: חוצים לשניים את הרול באמצע, ואז חוצים כל חצי לשניים לאורך.
4. כל אחד מ-8 החלקים שנוצרו, מגלגלים לרצועה ארוכה.
5. אוחזים בנקניקיות, ומלפפים על כל אחת מהן רצועת בצק. מניחים את הרולים המוכנים בתבנית, ומשהים בצד למשך 20-30 דקות.
6. במקביל, מחממים את התנור ל-180 מעלות.
7. מברישים כל רול בצק בביצה טרופה, מפזרים מעל גבינת פרמזן מגורדת ובצל ירוק או שומשום, ואופים בתנור שחומם מראש במשך 20-25 דקות, עד להשחמה יפה.