רכיבים
- 3 אבוקדו
- 1/2 בצל סגול
- 1/2 כוס קוביות עגבניות מיובשות
- 3 כפות כוסברה קצוצה
- 1/2 כפית מלח
- מיץ מחצי לימון
- 8-10 עלי אגרול קפואים
אופן הכנת אגרול אבוקדו:
רגע לפני: אם אתם אוהבים אגרול, אבל רוצים גרסה בריאה יותר, זה בשבילכם: מתכון לאגרול במילוי אבוקדו אפוי בתנור שטעים לא פחות מזה המטוגן.
• מחממים את התנור לחום בינוני של 170 מעלות, ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
• מפשירים את עלי האגרול.
• מקלפים וחותכים לקוביות את האבוקדו והבצל הסגול, ומערבבים בקערה יחד עם העגבניות, הכוסברה, מיץ הלימון והמלח.
• איך לקפל אגרול כמו מקצוען: ממקמים את עלי האגרול כך שהפינה פונה אליכם, מניחים 2 כפות ממלית האבוקדו במרכז העלה, מקפלים על המלית את הפינה שקרובה אליכם, מברישים קלות במים את שני הקצוות מצד ימין ושמאל ומקפלים למרכז. לבסוף, מגלגלים את האגרול לסגירה (ראו וידאו).
• משמנים קלות את נייר האפייה, מסדרים עליו את האגרולים ואופים במשך 30-40 דקות, עד שהם משחימים בתחתית.