כיכר השבת

מאפה עשיר במילוי קישואים וגבינות

מתכון עשיר בטעמים וקל הכנה למאפה קישואים חלבי: בסיס בצק עלים ועליו קישואים וגבינות. המלצה: לאכול את המאפה כשהוא עדיין חם וטרי (מתכונים, אוכל)

|
מאפה בצק עלים עם קישואים וגבינות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • חבילת בצק עלים בחמאה (פילאס) מופשר
  • 5 קישואים
  • 1/4 חבילת חמאה
  • 1/2 חבילת גבינה חצי קשה
  • 2 גביעי קוטג'
  • 2 גביעי שמנת חמוצה
  • 100 גרם גבינת מוצרלה
  • 50 גרם גבינת חמד
  • 3 כפות קמח
  • 2 ביצים
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה:

רגע לפני: מתכון עשיר בטעמים וקל הכנה למאפה קישואים חלבי: בסיס בצק עלים ועליו קישואים וגבינות.

• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• פורסים את הקישואים לפרוסות עיגולים דקים.

• ממיסים את החמאה במחבת (כדאי לחתוך את החמאה לקוביות, כדי שהיא תימס בקלות), וכאשר היא הופכת לנוזלית, מוסיפים למחבת את פרוסות הקישואים להזהבה קלה.

• מפוררים לקערה את גבינת חמד, ומוסיפים את שאר מרכיבי המלית - הגבינה החצי קשה, הקוטג', השמנת החמוצה, המוצרלה, הקמח והביצים. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים היטב.

• משטחים את בצק העלים על תבנית עגולה בקוטר 25 ס"מ, או בתבניות קטנות, לקבלת מאפים אישיים.

• יוצקים את התערובת על הבצק. אם בחרתם בתבנית עגולה, סדרו את הקישואים על תערובת הגבינות במעגלים. במידה ובחרתם בתבניות אישיות, פשוט הניחו מספר פרוסות קישואים בכל תבנית.

• מכניסים לאפיה בתנור שחומם מראש, למשך 40-50 דקות, עד להשחמה יפה.

אופן ההגשה: הקיש צריך להיות בין חם לטמפרטורת החדר. כדאי להגיש טרי וחמים, אך גם אחרי יום במקרר הקיש עדיין טעים, רק שהגבינה הופכת למעט צמיגית.

שימו לב: במתכון הזה משתמשים בקישואים, אך ניתן להמיר אותם בכל ירק אהוב אחר, כמו בטטות, פטריות, חצילים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות