רכיבים
- חבילת בצק עלים בחמאה (פילאס) מופשר
- 5 קישואים
- 1/4 חבילת חמאה
- 1/2 חבילת גבינה חצי קשה
- 2 גביעי קוטג'
- 2 גביעי שמנת חמוצה
- 100 גרם גבינת מוצרלה
- 50 גרם גבינת חמד
- 3 כפות קמח
- 2 ביצים
- מלח ופלפל
אופן ההכנה:
רגע לפני: מתכון עשיר בטעמים וקל הכנה למאפה קישואים חלבי: בסיס בצק עלים ועליו קישואים וגבינות.
• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
• פורסים את הקישואים לפרוסות עיגולים דקים.
• ממיסים את החמאה במחבת (כדאי לחתוך את החמאה לקוביות, כדי שהיא תימס בקלות), וכאשר היא הופכת לנוזלית, מוסיפים למחבת את פרוסות הקישואים להזהבה קלה.
• מפוררים לקערה את גבינת חמד, ומוסיפים את שאר מרכיבי המלית - הגבינה החצי קשה, הקוטג', השמנת החמוצה, המוצרלה, הקמח והביצים. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים היטב.
• משטחים את בצק העלים על תבנית עגולה בקוטר 25 ס"מ, או בתבניות קטנות, לקבלת מאפים אישיים.
• יוצקים את התערובת על הבצק. אם בחרתם בתבנית עגולה, סדרו את הקישואים על תערובת הגבינות במעגלים. במידה ובחרתם בתבניות אישיות, פשוט הניחו מספר פרוסות קישואים בכל תבנית.
• מכניסים לאפיה בתנור שחומם מראש, למשך 40-50 דקות, עד להשחמה יפה.
אופן ההגשה: הקיש צריך להיות בין חם לטמפרטורת החדר. כדאי להגיש טרי וחמים, אך גם אחרי יום במקרר הקיש עדיין טעים, רק שהגבינה הופכת למעט צמיגית.
שימו לב: במתכון הזה משתמשים בקישואים, אך ניתן להמיר אותם בכל ירק אהוב אחר, כמו בטטות, פטריות, חצילים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!