מאז החלה ישראל לפעול בדרום לבנון, והודעות הפינוי המוכרות לתושבים הפכו לתכופות - מתמודדת לבנון עם גל עצום של פליטים ששוטף את המדינה. בחודש שעבר, אמר שר החקלאות הלבנוני לאל-ג'זירה כי מניין העקורים כתוצאה מהתקיפות בלבנון עלה למעל 1,400,000 אנשים.
גל העקורים השתלט על המדינה, כאשר כל מקום הפך לראוי למגורים עבורם. מתיעודים שיוצאים מלבנון ניתן לראות אוהלים שהקימו הפליטים בנקודות שונות בביירות, בפארקים, באתרי בנייה, בכיכרות העיר ובמגרשי חניה, ואפילו בטיילות על הים - באופן די דומה לפליטים בעזה.
אחד המקומות המבוקשים עבור הפליטים - הם בתי הספר בלבנון, משום ששם - בניגוד לאוהלים והפחים שפזורים ברחובות ובשטחים הפתוחים - יש תשתית מים מסודרת ותנאים סניטריים מעולים .בתי ספר רבים בדרום לבנון, בכפרים שעדיין לא פונו הפכו לבתי חולים שדה, מתוך תקווה שישראל לא תתקוף אותם.
בשבוע שעבר פרסמה הועדה לניהול משברים בלבנון, כי 16,500 אלף עקורים לבנוניים נקלטו ב-150 בתי ספר בלבנון שהפכו בצוק העיתים מחסות.
אך עם עד עכשיו המצב עוד היה נסבל, כעת המצב בשטח על סף פיצוץ. על פי הודעת שר החינוך הלבנוני עבאס אל חלבי, שנת הלימודים הנוכחית הייתה אמורה להיפתח היום (שני), אלא שהדבר בלתי אפשרי משום שבתי הספר עמוסים בעקורים.
מי שמלבה את הכעס בלבנון הם מתנגדי חיזבאללה, שכועסים על הפליטים הרבים - שהם כמובן תומכי חיזבאללה - שהם מונעים מילדיהם את תחילת הלימודים. בתיעודים שיצאו מלבנון ניתן לראות משפחות שלמות המגורשות משטח בית הספר על מטלטליהם על ידי מתנגדי חיזבאללה זועמים.
היום תועד הפטריארך המארוני של לבנון, כשהוא מתבטא בפומבי על הצורך "לשחרר בתי ספר מהפליטים בהקדם האפשרי", תיעוד שעורר זעם בלבנון לאחר שקרא לאזרחי לבנון "פליטים" כאילו שאינם מארצו, ובנוסף זעמו על נאומו משום שהשתמש בשורש "שחרור" שנאמר בדרך כלל כלפי אויבים. בנוסף אמר כי "העם בהחלט נגד המלחמה ההרסנית בין חיזבאללה לישראל".