"שלח איגרת מיוחדת להניה"

"רפורמיסט" או פונדמנטליסט? אלו דעותיו של הנשיא האיראני החדש

במאמר מיוחד אותו שיגר הנשיא החדש של איראן, הוא פרוש את משנתו המדינית | פזשכיאן: "הרפובליקה האיסלאמית של איראן תמיד תמיכה בהתנגדות של עמי האזור נגד המשטר הציוני הלא לגיטימי" (העולם הערבי)

|
3
| כיכר השבת |
הנשיא המחליף (צילום: By Mehr News Agency, CC BY 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=140925814)

ב-19 במאי, לפני כמעט חודש, החל מסעוד פזשכיאן את תפקידו הרשמי בנשיאות הרפובליקה האיראנית. פזשכיאן ניצח את הבחירות שהתרחשו אחרי מותו של קודמו לתפקיד - איברהים ראיסי שנהרג בהתרסקות מסוקו האישי בחבל אזרבייג'אן שבאיראן.

בעולם מיהרו לדווח כי פזכשיאן מוכר כ"רפורמיסט" אולם מתברר כי השמחה הייתה מוקדמת. בסוף השבוע האחרון, הנשיא החדש פרס את משנתו המדינית בכל הנוגע ליחסי החוץ של איראן. את המאמר הוא פרסם ב"טהראן טיימס", ונדמה כי לא נראה שינוי מהותי ביחסה של איראן למערב ולישראל.

הוא קרא להעמיק את היחסים של איראן עם רוסיה וסין מחד, ולהגביר את הלחץ הבינלאומי על ישראל כדי לסיים את מלחמת חרבות ברזל בין ארגון הטרור חמאס למדינת ישראל.

פזשכיאן אף שוחח אמש (ראשון) עם מנהיג הזרוע המדינית של ארגון הטרור חמאס, איסמעיל הניה, והספיק לשלוח איגרת חיזוק למנהיג ארגון הטרור חיזבאללה - חסן נסראללה, בה הוא שב על מחוייבותה של איראן לעם הפלסטיני והלבנוני.

פזשכיאן שומר על קשר חם עם בכירי הצבא האיראני ומרבה להיפגש באופן מתוקשר עם מנהיגי משמרות המהפכה.

חשוב לזכור, כי מי שמנהל בפועל את איראן, הוא מהנהיג העליון עלי חמינאי, כך שאת כל מדיניות הפנים והחוץ, הוא מנחית מלמעלה על הנשיא התורן המכהן. לנשיא אין באמת השפעה אמיתית על מדיניות איראן והוא נחשב לסמל מייצג בתוך איראן ומוחצה לה כאשר הכל יודעים כי חמינאי הוא המילה הראשונה והאחרונה ברפובליקה המוסלמית.

הסכם הגרעין

אחד ממתקני הגרעין באיראן (צילום: לווין)

באתר 'תסנים' האיראני, פורסם כי בכוונתו של הנשיא החדש למנות את עבאס עראקצ'י לתפקיד שר החוץ של איראן במקום שר החוץ הקודם עבדולהיאן, שנהרג יחד עם ראיסי בהתרסקות המסוק.

עראקצ'י כיהן בזמנו כנציג האיראני הרשמי לניהול המו"מ עם ארה"ב על הסכם הגרעין - הסכם שנחתם בסופו של דבר והעניק מרווח נשימה כלכלי לשמטר האייתולות באיראן. פרשנים איראנים טוענים כי מינוי של עראקצ'י לתפקיד שר החוז מהווה איתות למערב על כוונת איראן לחזור לשולחן המו"מ - מהלך שבישראל עוקבים בדאגה אחריו.

בישראל טענו כל העת כי הסכם הגרעין עם איראן הוא אחיזת עיניים במהותו. עם הכרזתו של הנשיא דונלד טראמפ על ביטול ההסכם, בישראל בירכו על המהלך ונשמו לרווחה כל עוד הנשיא המכהן ביידן לא הפך את ההחלטה של קודמו והותיר את הלחץ הכלכלי על איראן על כנו.

הכתבה הייתה מעניינת?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

3
לא יכלו ליבחור נשיא אם אף יותר קטן כאילו תיראו אפילו למוחמד אף אין כזה אף
2
עד מתי תהיו תמימים? כולם אנטישמיים כולם רוצים לאבד אותנו תשנו את הראש
1
הכל משחק ביד הקב"ה זה לא משנה מה הנשיא חושב, בסוף יש בורא לעולם ששמר ושומר וישמור עלינו.תרגעו ותשנו בשקט הכל בסדר.
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות