דיווח וניתוח מעניין שהתפרסם היום (שני) בעיתון הלבנוני "נידאא אל-ווטן" (קול האומה), המזוהה עם מתנגדיו של חיזבאללה, מעלה תמונה לא פחות ממדהימה על התדמית של ארגון הטרור חיזבאללה בקרב הקהל השיעי שבלבנון.
על פי העיתון, מאז שנת 2000 חיזבאללה מנסה בכל האמצעים להראות את עצמו כחזק ובלתי מנוצח, אך המלחמה האחרונה ניפצה את המיתוס של הארגון והוא איבד את כוח ההשפעה.
מאז הניצחון של המהפכה האסלאמית באיראן ב1979 והיצוא שלה ללבנון, חיזבאללה פעל כמונופול על הייצוג השיעי, דרך פגיעה בכל תנועות ההתנגדות בדרום וחיסול פעילים פוליטיים, והשתמש בנשק, בכסף, ובאידיאולוגיה כדי להדק את אחיזתו.
לאורך השנים, הבטיח חיזבאללה לשיעים "להיכנס לגליל ולירושלים", אך הם התעוררו ל"אסון גדול" שהרס את אזוריהם ומנע מהם לחזור לעיירותיהם מדרום לליטני. על פי הדיווח בעיתון, "זה היה הלם גדול, שכן הארגון התגלה כמו "נמר מנייר", ובעקבות כך מחסום הפחד נשבר - לא רק בקרב מתנגדיו, אלא אפילו בסביבה השיעית הלבנונית שהמזכ"ל המחוסל חסן נסראללה שר"י התמקד בלכידותה ובחוזקה".
בעיתון פורסם דיווח "מדהים" (כך במקור) המעיד על מה שקורה בעדה השיעית בלבנון ועל כך שהסביבה הטבעית של הארגון הזו מעזה לתקוף את חיזבאללה, מאז הפסקת האש וגילוי היקף האסון. כאשר מידע ממקורות העיתון מצביע על כך ש"חלק ניכר" מבני העדה השיעית בדרום הגישו תביעות נגד חיזבאללה.
על פי הפרטים שפורסמו, שיעים רבים המשתייכים לחיזבאללה שחלקם מתגוררים בדרום, וחלקם גרים בחו"ל פנו לבתי המשפט בדרום לבנון והגישו תביעות נגד חיזבאללה בהאשמת אחסון טילים, נשק ותחמושת מתחת למבני מגורים ובקרב אזרחים, ובחפירת מנהרות בעיירות שעברו מתחת לבתיהם ללא ידיעתם, מה שהוביל להשמדתם והריסתם.
עם זאת, מכיוון שחיזבאללה שולט בחלק ממערכת המשפט רוב התביעות נגדו נדחו באמתלה שיפוטית "שאין לשופטים סמכות שיפוט בתביעות כאלה". מה שגרם לחלק מהתושבים להגיש תלונה כנגד חיזבאללה בפני התביעה הכללית, אחרי קבלת יעוץ משפטי.
על פי הניתוח של העיתון, התביעות הללו עשויות להגיע לתוצאה או שלא, אך הם מעידות על שבירת מחסום הפחד בקרב הסביבה הקרובה של חיזבאללה ושל תושבי הדרום. כאשר האסונות שנגרמו במלחמה האחרונה גרמו להרס מסיבי לתושבי האזור ואין מי שיפצה אותם.
העיתון מתייחס להבטחות שניתנו ע"י מזכ"ל המפלגה, שייח' נעים קאסם על כך שהארגון ישקם מחדש את דרום לבנון, אך לפי העיתון מדובר רק בפיצוי סמלי שאינו תואם את היקף ההרס, בשל המחסור בכספי הארגון. הדיווח מציין כי בניגוד למה שקרה ב2006 אחרי מלחמת לבנון השנייה - כולם יודעים שמדינת לבנון פושטת רגל ואין סיוע לבנייה מחדש לפני מסירת נשק.