ברקע השיחות של המעצמות עם איראן, ערוץ לבנוני דיווח על תקיפה ישראלית שהתרחשה לפני כחודש באיראן. במהלך התקיפה הושמדו מאות כלי טיס בלתי מאוישים. כך דיווח הבוקר (שלישי) עמוס הראל ב'הארץ'. עד כה ישראל לא קיבלה על התקיפה אחריות.
ערוץ הטלוויזיה הלבנוני הנחשב מקורב לחיזבאללה, דיווח כי לאיראן נגרם נזק כבד לכל מערך המטוסים ללא טיס. ייתכן וזה ההקשר למתקפה האיראנית על ארביל בחבל כורדיסטאן - לפני כחודש.
בהתקפה המיוחסת לישראל, השתתפו שישה כטב"מים וכאמור איראן טענה כי היא אחראית על התקיפה בבסיס צבאי ישראלי בכורדיסטאן, אך ממשלת כורדיסטאן הכחישה את הדיווח והגיבה כי מטח הרקטות פגע דווקא בבניין אזרחי.
על פי הדיווח ב'הארץ', בשנים האחרונות איראן עושה שימוש רב במל"טים - בעיקר להפצצות במזרח התיכון ואף העבירה מל"טים לידי המורדים החותים בתימן.
כזכור, בשבוע שעבר עדכן צה"ל, כי הוא יירט לפני כשנה, שני כלי טיס בלתי מאוישים איראנים, שהיו בדרכם לרצועת עזה. המל"טים, שהופלו בחודש מארס 2021 במרחק רב מישראל - הופלו על ידי יירוט מטוסי F-35, מדובר בפעם הראשונה, שנעשו יירוט כטבמ"ים על ידי מטוסי F-35 מסוג 'אדיר'. המל"טים נשאו מטען של אקדחים שהיו בדרכם לכיוון רצועת עזה. יירוטי המל"טים בוצעו בשמי האזור תוך תיאום עם מדינות שכנות ובכך נמנעה חדירה לישראל. המל"טים היו במעקב מערכות הבקרה והגילוי במהלך כל טיסתם.
על פי 'הארץ', באיראן שמים דגש על המל"טים שכן זהו היתרון הצבאי שלהם עם הצבא הישראלי.
באיראן לא שוקטים על השמרים ואתמול כזכור הם השתמשו אף בארסנל הסייבר שלהם - אתרי ממשלה רבים בישראל נפלו ובכלי התקשורת האיראנים דווח כי מי שאחראיים על הפריצות הם קבוצת האקרים איראנית.
כל אתרי המשרדים הממשלתיים קרסו יחד בו זמנית, בהודעה בעמוד הכניסה לאתר הממשלה הראשי נכתב כי 'לא ניתן לגשת לאתר זה', הנפילה הייתה למספר דקות שלאחריהן כלל האתרים חזרו לפעילות רגילה.
בעקבות הנפילה הוכרז על מצב חירום במערכת הביטחון ובמטה הסייבר הלאומי, הארגונים מבצעים בדיקה על שורה של אתרים חיוניים ותשתיות לאומיות במטרה לגלות תקיפות נוספות אפשריות.
כאמור, אחרי האירוע, בכלי התקשורת האיראניים דווח כי מדובר במתקפת סייבר מאורגנת של האיראנים, המתקפה מעלה חשש גדול, האתרים מכילים פרטים אישיים רבים של אזרחי המדינה שאם יופצו יוכלו לבוא לידי שימוש זדוני.
יצויין כי זו אינה התקיפה המוצלחת הראשונה המיוחסת לאיראנים, בעבר קבוצת 'בלאק שאדו' פרצה למספר אתרים ישראליים ולאחר ניסיונות סחיטה כספית שלא צלחו הפיצה פרטים רגישים רבים.
מרשות התקשוב ומערך הסייבר הלאומי נמסר: "בשעות האחרונות זוהתה מתקפת מניעת שירות על ספקית תקשורת אשר כתוצאה ממנה, נמנעה לזמן קצר הגישה למספר אתרים, ביניהם אתרי ממשלה. נכון לשעה זו כלל האת