1.
אדם לאדם דג | בהעדר שלטון איש את רעהו חיים בלעו הגמ' במס' עבודה זרה מצטטת את הנביא חבקוק האומרת ותעשה אדם כדגי הים שואלת הגמרא למה נמשלו בני אדם כדגי הים מה דגים שבים כל הגדול מחברו בולע את חברו אף בני אדם אלמלא מוראה של מלכות כל הגדול מחברו בולע את חברו בעל החיים היחידי הפוגע בבני מינו הוא הדג אריה ככל שיהיה רעב לא יפגע באריה אחר נמר עם כל אכזריותו לא יטרוף מבני מינו אבל דג בולע דג ובתופעה זו דומה האדם לדג. (אפיקי יהודה)
2.
God Save the King | היחס החם של יהדות אנגלייה עם בית המלוכה הוא ארוך כאורכו של נהר התמזה. אך פסגת היחסים הייתה ללא ספק עם המלכה אליזבת השנייה שכבר מוזכרת בפי תפילת היהודים בהיותה בגיל 11 בלבד! . זה היה בתקופת ג'ורג' ה-5 שהחליף ב-1936 בנו ג'ורג' ה-6 שהוכתר בשנת 1937 יחד עם אשתו המלכה אליזבת. גם הפעם הודפסו מספר ספרי תפילה קצרים. אחד מהם בטְייֵנְצ'ין שבצפון בסין הרחוקה שם גרו כ 2000 יהודים בעיקר פליטים מרוסיה. בהכתרה זו מוזכרת לראשונה המלכה אליזבת ה-2, באותה תקופה עדיין נסיכה. היא הייתה בת 11 כשהוריה הוכתרו והתפילות התייחסו גם אליה.גם אחותה מרגרט הוזכרה בתפילה וניתן לראות את האחיות מופיעות בחלק מהתמונות הרשמיות מהאירוע.
3.
הרבי מקוצק והחזון איש | לעומת זאת אמר הוי מתפלל בשלומה של מלכות גם בשעת שלומה גם בתקופות רגועות של השלטון יש לשאת תפלה עבור מה שהמצב השליו לא ימציא להם זמן מיותר אשר בו יתפנו לגזור גזרות על ישראל ולהציק להם (רבי מנחם מנדל השרף מקוצק) לכן נאמרת אין שלום לרשעים לרשעים עצמם לשליט עצמו אין שלוה ואין שלום כדי שלא יהיו פנויים לפגוע בצדיקים ולהצר לישראל (החזון-איש)
4.
תפילה על מלך מושחת | אע"פ שהמלך לפעמים בלתי כשר בלשונו העדינה של המפרש הקדוש כמו שקרה ברוב מלכי בית שני והוא אולי גוזל וחומס מכל מקרם ראוי להתפלל בשלומו כי או יטיל מוראו ולא יסכים שיגזלו העם זה את זה ובזה מסיר החמס מבין המון העם (רבינו עובדיה ספורנו)
5.
תפילת עזרא הסופר | גם עזרא הסופר שחי בימי שיבת ציון וטעם את טעמה של הישיבה בגלות בין הגויים מתעד כיצד מבצע דריווש את גזרת כורש לבנות את בית המקדש השני. בתאור יעודו של בית המקדש מביא עזרא הסופר די להיון מהקרבין ניחוחין לא לה שמיא (שיהיו מקריבים הקורבנות לנחת רוח לאלוקי השמים) ומצלין לחיי מלכא ובנוהי (ולהיות מתפללים על חיי המלך ובניו)
6.
תפילה לשלום המלך במגילות ים המלח | במסכת אבות נאמר: "רבי חנינא סגן הכהנים אומר הוי מתפלל בשלומה של מלכות שאלמלא מוראה איש את רעהו חיים בלעו רבים פירשו שהדברים מבוססים על הפסוק בירמיהו: ”וְדִרְשׁוּ אֶת שְׁלוֹם הָעִיר אֲשֶׁר הִגְלֵיתִי אֶתְכֶם שָׁמָּה וְהִתְפַּלְלוּ בַעֲדָהּ אֶל ה', כִּי בִשְׁלוֹמָהּ יִהְיֶה לָכֶם שָׁלוֹם” (ירמיהו, כ"ט, ז') אך עוד קודם לתקופת רבי חנינא סגן הכונהים אנו מוצאים באחת ממגילות מדבר יהודה שנמצאו בקומראן זוהה קטע כמכיל תפילה לשלומו של יונתן המלך, הוא אלכסנדר ינאי
7.
תפילה לשלום הצורר הנאצי ימ"ש | דילמה מעניינת וקשה עלתה לדיון בקהילות היהודיות בגרמניה בשנת 1933 לאחר עלייתו של היטלר לשלטון. האם להמשיך לומר תפילה זו למען השלטון? האם להמשיך לברך את הרייך באמירת התפילה? תגובת הקהילות הייתה שונה ממקום למקום. היו קהילות שהפסיקו באופן מיידי את אמירת התפילה, אחרות שינו את הנוסח והפסיקו לומר ביטויים רגישים כגון "המולדת האהובה", וקהילות אחרות המשיכו להפטיר כאשתקד כדי לא לשנות את המנהג. מכל מקום, התפילה לשלום המדינה הופסקה לגמרי בכל קהילות גרמניה לאחר ליל הבדולח בנובמבר 1938. (הרב אליהו ברינבוים)
8.
להציל מהתנקשות | כי לכך היה מרדכי מזהיר אותו אחשורוש מפני בגתן ותרש אף שהיה מן הסברא שלא יהיה חס עליו כדי שיוציא אסתר מתחת ידו מכל מקום מפני כי הש"י הוא שומר את העולם ומעמיד המלך לשמור העולם ולכך אמרו אבות פרק ג ב הוי מתפלל בשלומה של מלכות שאלמלא מורא מלכות איש את רעהו חיים בלעו ומכל שכן שיש להגיד עליו אם אחד רוצה להמית אותו (רבנו המהר"ל)
9.
מאן מלכי רבנן | אפילו של אומות העולם אולם לא קאמר בשלום המלך. מדיש מדינות שהמנהיגים רבים, כהזקנים שברומי בימים הקדמונים, וכמדינת [שווייץ] בזמנינו...ולא לבד מלכות, אלא גם כל מנהיג בעירו ועדתו נקרא בשם מלך והווה מתפלל בשלומם כדי שיהיה להם מנוח לפקח על טובת הכלל, ומה"ט עושים מי שברך בכל שבת לפו"מ ונאמר יה"ר בכל יום קריאת התורה בעד לומדי התורה לבעבור כי הם נושאי הנרות לפני בני דורם להנהיגם בדרך ישרה: (תפארת ישראל - יכין)
10.
הפטריוט ההולנדי | בית הכנסת לב-ים (בהולנד) היה בית כנסת פרטי שהוקם ע"י מספר בעלי בתים ולא נהנה מתמיכה כספית של קהילת רוטרדם. בתקופה ההיא הגיעו יהודים רבים מגרמניה וכולם התקבלו בספר פנים יפות בחוג מתפללי לב-ים .היה שם יהודי אחד שחרה לו על שיהודים שאינם הולנדים מתכבדים לפעמים בפתיחת הארון לתפילת 'הנותן תשועה' – תפילה לשלום המכלות ההולנדית והמלכה ההולנדית. הוא היה בדעה, שאין לכבד בפתיחת הארון לתפילה זו יהודים שאינם הולנדים., מה עשה פטריוט יהודי זה למען כבודה של מלכות הולנד? קנה את כל פתיחת הארון של תפילה זו למשך כל השנה , וחילק את הכיבוד אך ורק ליהודים בעלי אזרחות הולנדית. (יסופר לדור יונה עמנואל)