הרב הראשי לישראל הראשון לציון הרב שלמה משה עמאר בשיחה מיוחדת לגולשי 'כיכר השבת' לתשעה באב, על הצורך באחדות עם ישראל.
"בימים אלו שאנחנו מתאבלים על חורבן בית המקדש וירושלים, על גלותה של השכינה וגלותם של עם ישראל, על ההפסד שאנחנו מפסידים בכל דור שלא נבנה בית המקדש שיש עלינו אחריות כאילו נחרב בימינו.
"חובה עלינו להתבונן ולהעמיק לחשוב, מה אנחנו יכולים לתרום ומה אנחנו יכולים לעשות לזרז את בניית בית המקדש, לבכות ולקונן אנחנו עושים, מנהגי אבלות אנחנו מקיימים, אבל מה יכולים לעשות כדי לזרז.
"רבותינו אמרו עניין התורה והחסד. התורה זה לימוד התורה, הוא מקרב ומזרז ומשלים את הגאולה, החסד פירושו להתחיל לחשוב על השני, לאהוב איש את רעהו, לעשות חסד מתוך אהבה, כי כל מה שהביא את החורבן זה שנאת חינם שנפלה בנינו לבין עצמינו בתוך עם ישראל.
"והשנאה הזו רודפת אותנו ואנחנו אוחזים בה, במקום לזרוק ולהשליך אותה מעלינו ולאמר די, אנחנו אוחזים בה. אותה השנאה ששרפה את ביתנו והחריבה את היכלנו, והגלתנו מארצנו, אנחנו עוד מחזיקים בה.
"חובה על כל איש ישראל, איש ואישה, להתעורר ולהתנער מהשנאה הזו, לחפש את הטוב אצל השני, ואם נחפש נראה שהרוב הוא טוב, והרוב אנחנו מסכימים אחד עם השני, לא רק רוב, הרוב הגדול ביותר, הדברים המפרידים הם מיעוט קטן מאוד, והיצר הרע משחק בנו, מראה לנו כאילו סיבות לשנוא חס ושלום ולהרבות מחלוקת, זו אש ששורפת את הכל, זו אש מסוכנת, זו אש שאף אחד לא יכול להשתלט עליה.
"חייבים אנחנו, וחובה על כל אחד ועל הכלל כולו, להתרחק מהמחלוקת, להתרחק משנאת חינם, להרבות אחווה ואהבה שלום ורעות, להרבות חסד, לעשות פעולות שגורמים אהבה בין זה לזה, שאדם עושה חסד עם חברו ועושה אותו בלב שלם, זה מאהיב את חברו עליו, ומאהיב את עצמו על חברו.
"להרבות בכל מיני פעולות, גם בדיבור שיהיה דיבורו נאה עם חברו, ברכות בנעימות, לשמוח בשמחת חברו, להצטער בצערו של חברו, להזהר בכבוד החברים מאוד מאוד שלא להעליב ולא לבזות ולא לבייש אלא לכבד ולהתחשב בצרכים של אחרים, להפסיק עם המידה המגונה שמתחשבים רק עם מה שנוח לנו, ולא איכפת לנו מה שקורה עם אחרים.
"כל זה מרבה שנאה ומרבה קנאה ותחרות, ומרבה חורבן ומרבה גלות, חייבים להפסיק ולאמר די, כל אחד יאמר לעצמו עד מתי תאכל חרב השנאה בנו, להתנער - 'התנערי מעפר קומי', להתנער מהעפר של השנאה והקנאה, 'לבשי בגדי תפארתך עמי', התפארת שלנו זה 'ואהבת לרעך כמוך' זה תפארתם, זה הלבוש הכי מפואר של עם ישראל.
"יש שתי 'אהבות' שהתורה ציוותה עליהם, יש 'ואהבת את ה' אלוקיך' ויש את 'ואהבת לרעך כמוך', ובזכות זה נזכה ונחייה ונראה בביאת משיחנו בשובו בנחת, ובניין בית מקדשנו במהרה בימינו אמן ואמן".

