

את השאלה הזאת אף פעם לא שאלתם את עצמכם: איך מקיימים מצוות סוכה כשאתם חיילים המשרתים בתוך צוללת? או שאלה אקטואלית כבר לימים הקרובים: מתי יוצאת השבת בצוללת המשייטת לה בלב הים התיכון?
לכם השאלות האלו לא מדברות. אך מהיום הן בהחלט מטרידות כמה חיילים דתיים בצה"ל, הנמנים על מסיימי קורס הצוללנים ה-96 של חיל הים. כןף בין הצוללנים הטריים, שרובם אגב, עירוניים, יש גם שומרי תורה ומצוות, שלצד שירותם במקום לא שיגרתי יצטרכו לחפש גם תשובות לשאלות לא שיגרתיות. ברבנות הצבאית הבטיחו להם שיקבלו תשובות מדוייקות לכל שאלה.
קורס צוללן שהסתיים היום אחר הצהריים הוא אחד מן הקורסים הארוכים ביותר שיש בצבא. הוא נמשך 16 חודשים עד לרגע המסדר שהיה הערב בחיפה ובסיומו קיבלו את סיכת הצוללן ומעתה יוכלו לקרוא לעצמם צוללנים. ומנתונים שמפרסם חיל הים עולה, כפי שהקדמנו, כי אלו הם דווקא העירוניים ששולטים בקרב המסיימים.
8.7% ממסיימי הקורס הם בני מושבים, 4.3% מתגוררים בקיבוצים, 30.4% ביישובים, ורוב בוגרי הקורס הנוכחי, 56.5%, הינם עירוניים. כולם יחלו בשבוע הקורב לאייש את צוללות חיל הים.
לבוגרים הטריים הוענקה דרגת סמל, בסיום הקורס ההתנדבותי שהכיל 3 שלבי הכשרה, והם עתידים לאייש את תפקידי הלחימה בצוללת, בהתאם לחמש המגמות מקצעויות אליהן שויכו: מגמת מכונה – הפעלה של מערכות טכניות מהמורכבות שיש בצבא: השטה הידראוליות, פנאומטיות ומנועים; מגמת גילוי, ניווט וקשר – הפעלה של מערכות הגילוי והניווט המתקדמות הקיימות בצוללת. תפקיד מחלקה זו להכווין את תנועתה של הצוללת במעמקי הים בבטחה; מגמת בקרה – טכנאות של מערכות הבקרה השולטות בכל המערכות ההנדסיות של הצוללת; מגמת נשק – טיפול והפעלת כלל מערכות הנשק המתקדמות המצויות בצוללת; ומגמת סונאר – ניתוח והפעלה של מערכות הסונאר, תוך תפעול המצבים השונים אליהם עלולה להיקלע הצוללת בים הפתוח.