פולמוס הכפרות: הרב לאו נגד צעב"ח

הימים הנוראים כבר כאן, ופולמוס הכפרות שב כמידי שנה לכותרות. הרב הראשי לישראל הרב דוד לאו, פרסם קריאה לציבור להימנע ממעשים שיש בהם בכדי צער בעלי חיים (יהדות, אקטואלי)

|
8
| כיכר השבת |
הרב דוד לאו (צילום: פלאש 90)

הימים הנוראים כבר כאן, ופולמוס הכפרות חוזר לכותרות: הרב הראשי לישראל הנבחר נענה לפניית "תנו לחיות לחיות", וקרא להשתדל ולהימנע ככל הניתן מגרימת צער בעלי חיים במהלך הליך ה'כפרות'.

אתי אלטמן, מייסדת העמותה פנתה במכתב לרב הראשי הנבחר, ופירטה את הסבל שעוברים בעלי החיים במהלך התקופה: "מדי שנה, לקראת יום הכיפורים, מגיעות לעמותתנו תלונות רבות וקשות על הסבל המזעזע של תרנגולים המוחזקים בשווקים והמיועדים לשמש כ'כפרות'".

אלטמן כתבה לרב הראשי: "שעות ואף ימים הם מוחזקים בכלובים קטנים, לעתים בשמש קופחת, ללא מזון וללא מים. אף שמשרד החקלאות והרבנות הוציאו הנחיות למנוע מצבים אלה, בשטח אין לזה ביטוי".

"קריאה שלך לציבור להעדיף כפרות בכסף על כפרות בתרנגולים, יכולה למנוע צער בעלי-חיים גדול, ולהגדיל כבוד לדת ולרבנות" חתמה אלטמן את מכתבה לרב הראשי.

מנהג הכפרות (צילום: פלאש 90)

באתר ynet דווח הערב, כי בתגובה למכתב, החליט הרב דוד לאו לפרסם מכתב מיוחד הקורא למנוע פגיעה מיותרת בבעלי החיים במסגרת הכפרות.

"לאלה הנוהגים לשמר את מנהג אבותם בעשיית כפרות בבעלי חיים", כתב הרב לאו, "להזכירכם את החובה הקדושה הקיימת בכל ימות השנה להימנע מ'צער בעלי חיים', למנוע כל סבל וכאב מיותר מבעלי החיים, לדאוג להובלתם בצורה הראויה ולדאוג לטיפול הראוי בהם".

עוד כתב הרב הראשי: "במידה וינהגו בתרנגולים בדרך לא ראויה, ברור שמדובר ב'מצווה הבאה בעבירה', ולא לכך התכוונו חכמים במצוות הכפרות. אשר על כן הן על הסוחרים והן על המקיימים את המצווה להקפיד ביתר שאת על כך".

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

8 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

5
שחילונים חושבים. במשחטות הם לא רואים. אם נגרם חילול השם בזה עדיף לעשות בכסף. הרב לאו אמר נכון שמבקש להיזהר מלגרום צער בעלי חיים וזה נכון ביותר.
חיים
4
לכל הצבועים למיניהם,בכל יום נשחטים מיליון עופות והאגודה של תנו לחיות לחיות שותקת,בכל חג ערבי של בני דודינו הישמעאלים נשחטים עשרות אלפי ראשי כבש והם שותקים מדוע רק למנהג היהודים הם פותחים את הפה,זאת אגודת תנו לחיות לחיות זו אגודה הממומנת על ידי רפורמיים שמטרתה היא עקירת הדת
יגאל
3
הרב לאו ג'וניור נוהג במסורת אבותיו ומחניף לחוגים הליברליים, בנסיון להציג את התורה הק' כמשהו "ידידותי".
בנקובסקי
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות