רכיבים
- 3 תפוחי אדמה בינוניים
- 8-10 ביצים
- 1 בצל קטן
- 1/3 כוס שמן זית
- 1-2 עגבניות בשלות
- מלח ופלפל שחור
- 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
אופן הכנת חביתה ספרדית:
1. מחממים את התנור לחום גבוה של 260 מעלות.
2. קוצצים את הבצל, מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים אותם ואת העגבניות לעיגולים דקים.
3. במחבת ברזל יצוק (שמתאימה גם לתנור), מחממים את שמן הזית על אש בינונית, מסדרים במעגלים את פרוסות תפוחי האדמה, ומפזרים ביניהם את הבצל, מתבלים במלח ופלפל שחור ומבשלים במשך 15 דקות או עד שתפוחי האדמה רכים.
4. בקערת ערבוב גדולה, טורפים את הביצים, ומתבלים במלח ופלפל.
5. מוציאים את עיגולי תפוחי האדמה מהמחבת, מכניסים לתערובת הביצים ומערבבים בעדינות. מחזירים את תפוחי האדמה למחבת ויוצקים מעל את כל נוזל הביצים.
6. מסדרים את פרוסות העגבניות מעל תפוחי האדמה, ומכניסים לתנור שחומם מראש. ממקמים את המחבת במרחק של 20 מהחלק העליון של התנור, ואופים במשך 3 דקות.
7. מנמיכים את חום התנור ל-175 מעלות, וממשיכים לאפות עד שהביצים מתייצבות לחביתה. מוציאים, ממתינים 5 דקות, חותכים למשולשים ומגישים מיד עם סלט ירקות טרי מתובל היטב ושמנת חמוצה.