רכיבים
- 1 ק"ג קמח, מנופה
- 2 כפות שמרים יבשים
- 1/2 כוס סוכר
- 1/2 כוס שמן
- 1/2 2 כוסות מים פושרים
- 1 כף מלח
- לציפוי: ביצה טרופה, שומשום ופרג
אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו לישה, מניחים את כל המרכיבים מלבד המלח והמים, ומפעילים את המיקסר ללישה ראשונית, כך שהחומרים יתאחדו.
2. מוסיפים לקערה את המלח, ממשיכים ללוש ואז מוסיפים את המים ומגרדים את דפנות הקערה אם נדבקים עליהן גושי בצק. ממשיכים ללוש במשך 10 דקות לפחות באופן רצוף.
3. מכסים את קערת המיקסר בשקית ניילון ומניחים להתפחה במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו, מקבל מרקם אחיד ונפרד בקלות מדפנות הקערה.
4. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, לשים אותו ביד לצורה מאורכת ומחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים.
5. מחלקים כל חלק בצק ל-4 חלקים שווים וכל חלק מרדדים לרצועת בצק ארוכה בגודל שווה. מחברים את 4 הרצועות בצד אחד וקולעים לחלה (צפו בסרטון).
חוזרים על סעיפים 4-5 עם 3 חלקי הבצק הנותרים, כך שיתקבלו 4 חלות יפות.
איך יוצרים צורת מפתח? מניחים חלה אחת על נייר אפייה, לוקחים חלה נוספת, סוגרים אותה לטבעת ומניחים אותה לצד החלה האנכית כך שיתקבל מעין מפתח.
6. מכסים את החלות במגבת להתפחה שנייה של 30 דקות. מורחים בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום או פרג.
7. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30-40 דקות, עד שהחלות אפויות היטב גם בצד התחתון שלהן.
הצגת כל התגובות