כיכר השבת

תוצרת בית

כיסוני קורזה מסורתיים של השף מיכאל אמאייב

הגרסה הקווקזית לקרעפלאך - כיסונים מבצק ללא שמרים ממולאים בבשר בקר או כבש. התוצאה טעימה, עסיסית ויפה לעין. מתכון של שף מסעדת שאלוט הכשרה למהדרין לקורזה מסורתי (מתכונים, אוכל)

| 3 | כיכר השבת |
כיסוני קורזה מסורתיים
כיסוני קורזה מסורתיים (צילום: שאלוט)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

לבצק:

  • 400 גרם קמח חיטה מעולה
  • 100 מ"ל מים חמים
  • 1/2 כפית מלח שולחן

למילוי:

  • 400 גרם בשר בקר טחון פעמיים
  • 100 גרם מים פושרים
  • 150 גרם בצל
  • 1 עגבנייה בשלה, מקולפת
  • 20 גרם פטרוזיליה
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת קורזה:

1. מנפים את הקמח לקערה, מוסיפים את המים והמלח ולשים עד שהבצק נפרד בקלות מהדפנות. מכסים את הקערה ונותנים לבצק לנוח במשך כ-30 דקות.

2. במקביל, מכינים את המילוי. קוצצים דק את הבצל, העגבנייה והפטרוזיליה (אפשר להשתמש בבלנדר).

3. בקערה, מערבבים בידיים את הבשר הטחון עם תערובת הבצל-עגבנייה-פטרוזיליה והמים, ומתבלים במלח ופלפל שחור, עד לקבלת מרקם אחיד.

4. מקמחים משטח עבודה נקי ומרדדים עליו את הבצק לעובי של כ-5 מ"מ.

5. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 5 ס"מ, על כל עיגול בצק מניחים כפית גדושה מהמילוי ובידיים מקומחות, סוגרים כל אחד בצורת צמה.

6. מרתיחים סיר מלא מים, ומכניסים פנימה את הכיסונים במשך 6-7 דקות, עד שהם צפים למעלה. בעזרת מקפה, שולים את הכיסונים בזהירות לצלחות עמוקות ומגישים חם. מומלץ להגיש 15 קורזה לסועד לצד רוטב עגבניות.

שאלוט - מסעדת בשרים כשרה למהדרין | הברזל 3 רמת החייל, תל אביב | טלפון: 03-732-4411. משגיח במקום

תוכן שאסור לפספס
3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
3
קורזה זהו מאכל של יהודי קווקז שטיפה דומה לדןשפרה של עדה בוכרית. אישית מעדיף את הקורזה עם בשר הבקר. טעים!
ללא שם
2
כל הכבוד תשלח עוד מתכונים קל ומיוחד (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
עטרה דומיניק
1
הכי טעים עם רוטב של תמר הינדי שנקרא בקווקזית ״תורשי״ (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מ
אולי גם יעניין אותך
בשר