כיכר השבת

משבר החינוך בבריטניה

גזירת החינוך בבריטניה: האם הקהילה החרדית תעזוב? 

שיחת היום בקרב הקהילות החרדיות בלונדון הבירה: הגאון רבי אברהם גורביץ, ראש ישיבת 'בית יוסף' בגייטסהד שבאנגליה, מזקני ראשי הישיבות, שיגר בימים אלו מכתב לכלל תושבי לונדון נוכח גזירת החינוך המרחפת במדינה, וקורא להגירה באם החוק יעבור בקריאה שלישית | כל הפרטים על סערת גזירת החינוך בלונדון (חרדים)

| 44 | כיכר השבת |
ראש הישיבה הגאון רבי אברהם גורביץראש הישיבה הגאון רבי אברהם גורביץ
ראש הישיבה הגאון רבי אברהם גורביץ (צילום: באדיבות בחצרות הקודש)

שיחת היום בקרב הקהילות החרדיות בלונדון הבירה, הגאון רבי אברהם גורביץ, ראש ישיבת 'בית יוסף' בגייטסהד שבאנגליה, מזקני ראשי הישיבות, שיגר בימים אלו מכתב לכלל תושבי לונדון נוכח גזירת החינוך המרחפת במדינה, וזאת לאחר שמטעם הממשלה דורשים להכניס לימודי חול ועוד לימודים אשר נוגד את דעת התורה הק', בסדר הלימודים, בבתי החינוך לבנים ולבנות בכל הגילים.

החוק המכוון בעיקר נגד היהדות החרדית, שעבר כבר בקריאה ראשונה ושנייה בפרלמנט הבריטי בלונדון, קובע כי מוסדות החינוך באשר הם יוכרחו לכלול לימודי חול עם תכני לימוד שבחלקם אף מנוגדים לתורה הקדושה. החוק החדש נושא עמו סנקציות פליליות שיוטלו באופן אישי על התלמידים בישיבות. החוק עשוי להתערב גם במסגרות החרדיות שהתנהלו עד כה באמצעות ההגדרה של "חינוך ביתי", מה שמהווה איום של ממש על קיומן של הישיבות הקדושות בממלכה המאוחדת.

הצעת החוק הפרטית שהוגשה לאחרונה בנושא, שכאמור, עברה בקריאה ראשונה ושניה, אמורה לעלות להצבעה שלישית בפרלמנט בלונדון בשבועות הקרובים. לאחר מכן, אם חלילה יאושר החוק, הוא יובא בפני בית הלורדים שיכריעו עליו באופן סופי.

לאור זאת, כותב הראש ישיבה, באם החוק יעבור בהצבעה שלישית, אין ברירה לכל חרדים לדבר ה', אלא לנדוד למקום שאפשר לעבוד את השי"ת ולחנך את הילדים בדרך המסורה לנו מדור דור.

וזה תוכן המכתב:

בעזהשי"ת

לחברי הקהילות הקדושות באנגליה נועם ה' עליהם תמיד.

בדורות עברו היו הגדולים מביעים דאגתם אודות חינוך הילדים כדבריו של יהודה ''איך אעלה אל אבי והנער איננו איתי'', ועכשיו נוכח הסכנה האיומה שתנתן חוק לחייב חינוך בנינו בלא תורה, חוק שיחייב כל מי שיש לו בנים או בנות בגיל החינוך לעקור דירתו ממדינה זו למדינה אחרת המאפשרת חינוך לפי המסורה מדור דור, דבר שיש לדאוג שלא כל אחד יעמוד בנסיון, וחוב קדוש הוא עלינו להתפלל להקב"ה ולהשתדל בכל יכולתנו למנוע הסכמה, והבא לטהר מסעיין אותו.

מכתבו של הגאון רבי אברהם גורביץמכתבו של הגאון רבי אברהם גורביץ
מכתבו של הגאון רבי אברהם גורביץ

אחד מעסקני העיר מסביר: כי החוק נבנה בתחכום רב, בניסיון לכפות את לימודי הליב"ה ללא כל אפשרות לחמוק מכך, והוא מכוון הן למוסדות עצמם והן להורי התלמידים. החוק קובע כי כל התקבצות קבועה של תלמידים בשעות הלימודים המקובלות, תיחשב כמאליה למסגרת לימודים של בית ספר, אשר תהיה כפופה להוראות משרד החינוך הבריטי. במילים אחרות: כל ישיבה קטנה תהיה מחויבת לתכנית לימודים מלאה של הממלכה, ובאם לאו, מדובר במעשה לא חוקי והמנהלים עלולים להיעצר.

לדברי העסקנים, בנוסף, החוק גם מחייב את ההורים לדווח בפרוטרוט בפני הרשות המקומית על מקום הלימודים של בנם ומה הוא לומד. כמו כן, הרשות עצמה תהיה מחויבת להקים מנגנון פיקוח שתפקידו יהיה לעקוב באופן פרטני על כל תלמיד ולוודא שהוא עומד בדרישות החוק. המנגנון יידרש לעקוב גם אחר תלמידים שיגדירו את עצמם כמתחנכים בחינוך ביתי, ותלמידים עד גיל 16 שיימצאו כי אינם עומדים בכללים, יישלחו לתיכון מטעם המדינה או שיינקטו נגדם צעדים פליליים.

במקביל למכתב, עסקני העיר עושים בימים האחרונים לילות כימים בניסיון לשנות את החוק ולהעביר את רוע הגזירה.

תוכן שאסור לפספס
44 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
31
בעצם מה רע בלימודי חול ???? לתת לצעיר כלים מתאימים לשוק העבודה. הרי לא כולם בנויים ללמוד גמרא לאורך כל חייהם. אלה שאינם מתאימים יהיו שואבי מים וחוטבי עצים. ??
שלום כץ
הם דורשים מילדים בגילאי הישיבה ללמוד גם דברים אסורים...
תברר
לא מדובר על לימודי חול. כל המוסדות בחו"ל לומדים לימודי חול. מדובר על לימודי כפירה...
הדס
כל גדולי ישראל מקום המדינה למדו בישיבות קדושות ללא ליב"ה...מציאות
למעשה
30
בריטניה לא רוצה לקבל תושבים שלא תורמים לכלכלה ומהווים עומס כלכלי על גבם.גם גדולי ישראל בעבר התפרנסו מיגיע כפיהם.
חרדי
29
ומדוע לא יצאו כל החרדים לדבר ה' להפגנה ברחובות לונדון, ויחסמו את הכבישים וישרפו פחי אשפה ויצעקו נמות ולא נלמד לימודים טמאים, כמו שעושים אחיהם במדינת ישראל?
שמיל
28
"לנדוד" חס ושלום. לעלות לארץ הקודש!
ישראל
27
לאן יברחו מהגיוס?
אוי
26
במילים אחרות זה רווחה בכפיה-עוד מעט יחטפו ילדים שלא ברצון ההורים כמו שעושים פה בישראל!
אנו
25
הנוצרים הארורים(האנגלים)עשו קל וחומר ומה במדינת היהודים עושים ככה לחרדים במדינת הנוצרים לא כל שכן
יד על כס
24
התמונה אינה של ראש הישיבה
אלי
כנראה אף פעם לא ראיתי אותו
לא מכיר
23
אולי כדאי לחשוב על הקמת ישוב בהונריה, יש שם ממשל אוהב ישראל
חיים
22
I live in london, and all can tell you that this is totally rubbish, its just a few קנאים that making up things and makings worst than it is.
Chaim
21
זה לא ר גורביץ הנכון בהתמונה זה ר גורביץ מגבעת שאול
תיקון
20
התמונה אינה של ראש הישיבה
בחור
19
אין זו תמונה של רבי אברהם גורביץ
נודניק
18
ולהפך במדינת ישראל.
החרדים בחו"ל נכנעים לחוקים
כאן בארץ, בלי שום כפייה, בשביל כסף נטו, בעלז, באיאן ועוד, הפכו את החיידרים לבי"ס והכניסו לימודי חול. לפחות בחו"ל לא רוצים חול.....
אני
17
זה לא תמונה של הראש ישיבה !!!!!
י.מ.ר
16
התמונה לא נכונה- זה לא ר' אברהם גורביץ
תיקון תמונה
15
עשיתם טעות עם התמונה זה לא הרב אברהם גורביץ מגייצהד זה הרב אברהם גורביץ מירושלים ראש ישיבת נר משה
שן
14
יוונים לומדים מהתיוונים
פח
13
למה לא לעלות לארץ ?
יהודי פשוט
חוצניק
בארץ מגייסים בחורי ישיבות
12
אם במדינת ישראל זה כך אז למה שלא יעשו את זה בחול הרי לא תוכל לומר אנטישמיות
דוד
11
רק תלכו לארה''ב ואוסטרליה ,יש פה כבר יותר מידי חוצניקים ,זה לא מחנה פליטים פה
דב
חוצפן!
מי אתה?
כל יהודי ובטח ירא שמים יבא בשמחה גדולה
חצוף
בקיצור אתה גם חוצניק!
וממתי משפחה שלך גרה בארץ????!!
10
הגיע הזמן לעלות לישראל ושטוב לא חכמה שרע אז קדימה כל הארצות שיש שומרים מצוות לעלות לארץ ולפתוח עוד ערים וקהילות של צורה ומצוות
משה
9
מה הבעיה? שילמדו בלילות.
משה
8
רוב היהודים החרדים בבריטניה עובדים למחייתם! זה שהם נגד לימודי חול בתוך בתי הספר שלהם זה כי הם רוצים לחנך את הילדים בצורה שהם בוחרים. יש המון חרדים כאן בארץ שלמדו בכל המסלול החרדי וכיום עובדים בהייטק לא היה חסר להם שלא למדו מקצועות חול והם השלימו את הנצרך לאחר החתונה שרצו לצאת לשוק העבודה.
דני
7
-זו לא תמונה של הראש ישיבה
דני
6
לצערנו אין לאן לעזוב, בארץ עוד יותר גרוע, אולי אפשר להגר להונגריה
צבי
5
מזכיר המצב אצלנו
אריק
4
התשובה לשאלה שבכותרת פשוטה וקצרה: לא.
יצחק
3
נראה לי שאולי הגיע הזמן שנבקש מהאו"ם שימצאו לנו מדינה שנוכל לחיות לפי דרך התורה, אוי טאטע שלח לנו כבר משיח זה בילתי ניסבל,
אוי טאטע
אנחנו כבר עייפות מלפנרס אותכם, קמות עשר פעמים בלילה לתינוק, נוסעות למשרד ל9 שעות ... פיטורים משמעת חובות אדירים לשנים ארוכות... חוסר שינה בלילה (איך אשלם משכנתא? שכר לימוד?) די. הרגתם אותנו.
חרדית
אני שמחה להקים בית של תורה שכל העולם ניזון ועומד עלי ועל בעלי וילידי והדומים לי
נונו
רק ה' מפרנס!
מפרנסת????
2
לאן יעבור הישיבה GATESHEAD שהוא ומשפחתו עומד בראשו? למה רק הוא חתם ולא רבני לונדון ושאר רבני UK? שלא יעלו ארצה שיהיו חייבים בגיוס!
GATESHEAD
1
בקרוב אצלנו
אהרל'ה
אולי גם יעניין אותך
עולם הישיבות