כיכר השבת

"כל רגע הוא סבל"

90 לווייתנים יומתו באוסטרליה לאחר שנסחפו לחוף 

הרשויות באוסטרליה הודיעו שייאלצו להרדים כ-90 לווייתנים שנסחפו לחוף בשל תנאי שטח קשים שמנעו את הצלתם. ניסיונות להחזירם לים כשלו, ולנוכח סבלם הרב, לא נותרה ברירה אלא לבצע המתה מבוקרת (חדשות, בעולם)

| 6 | כיכר השבת |
הלווייתנים שנסחפו לחוף
הלווייתנים שנסחפו לחוף (צילום: לפי סעיף 27א )

כ-90 לווייתנים שנותרו בחיים לאחר שנפלטו לחוף נידח באוסטרליה, צפויים להיות מומתים על ידי הרשויות במדינה.

צוות מומחים שנמצא במקום ציין כי בשל תנאי השטח הקשים, אין אפשרות להציל את הלווייתנים. הם חלק מקבוצה של 157 לווייתנים שנסחפו לחוף סמוך לארתור ריבר שבצפון-מערב האי, כאשר השאר מתו זמן קצר לאחר שנפלטו.

מדינת טסמניה שבאוסטרליה חוותה בשנים האחרונות מספר אירועים של היסחפויות המוניות של לווייתנים בחופים שלה, כולל האירוע החמור ביותר בתולדות המדינה בשנת 2020. עם זאת, מדובר במקרה נדיר במיוחד עבור לווייתנים מהזן 'עבשן קטלני', שלא נסחפו בהמוניהם באזור זה במשך למעלה מחמישים שנה.

לווייתנים אלו נחשבים טכנית לאחת מהגדולים בעולם, בדומה לאורקות הנושאות שם דומה. הם עשויים להגיע לאורך של שישה מטרים ולשקול כ-1.5 טון.

הרשויות מסרו כי הלהקה הייתה על החוף בין 24 ל-48 שעות וכי הפרטים שנותרו בחיים נמצאים במצוקה קשה. תושבת מקומית, ג'וסלין פלינט, סיפרה לתקשורת כי בנה הבחין בלווייתנים במהלך דיג לילי והודיע לה. "כשהגעתי למקום, ראיתי את בעלי החיים שוכבים על החוף ומביטים בי בעיניים פתוחות, כאילו מתחננים לעזרה". היא תיארה את המחזה כמזעזע.

האתר, המרוחק כ-300 ק"מ מהעיר לונסטון, קשה מאוד לגישה, מה שמקשה על הבאת ציוד חילוץ מתאים. הביולוג הימי כריס קרליון ציין כי זהו אחד האתרים המורכבים ביותר בהם נתקל ב-16 שנות עבודתו בטסמניה. הדרך היחידה שמובילה לאזור תלולה וצרת נתיב, ומתאימה רק לרכבי שטח.

ניסיונות לשחרר מחדש שני לווייתנים לים נכשלו, מאחר והם לא הצליחו להתמודד עם הגלים ושבו אל החוף. בשל התחזית הצפויה לימים הקרובים, שהייתה דומה לתנאים הקשים שכבר מנעו הצלה, התקבלה ההחלטה הקשה להמית את בעלי החיים שנותרו.

"ככל שהלווייתנים נותרו זמן רב יותר מחוץ למים, כך סבלם גבר. כל האפשרויות האחרות למניעת סבלם כשלו, והמתה נותרה הפתרון האחרון," אמר ד"ר קרליון. התהליך, הכולל ירי בבעלי החיים, צפוי להימשך במשך יומיים.

הרשויות עדיין מחפשות פתרון לפינוי הפגרים, אך בשל החשיבות התרבותית של האתר ייתכן כי יוחלט להשאיר את גופות הלווייתנים במקום ולהניח לטבע לעשות את שלו.

תושבי האזור התבקשו להימנע מהגעה למקום, בשל שריפות יער משתוללות באזור והגישה המוגבלת לכביש.

כ-80% ממקרי ההיסחפות של לווייתנים באוסטרליה מתרחשים בטסמניה, בעיקר בחופה המערבי. בשנת 2020 נסחפו 470 לווייתנים מסוג אחר דרומית יותר, במקווארי הארבור, ומתוכם כ-350 מתו למרות מאמצי ההצלה. בשנת 2022 שוב נצפו 200 לווייתנים שנסחפו לחוף באותו אזור.

הלווייתנים ידועים כחיות חברתיות הנודדות בקבוצות מלוכדות הנשענות על תקשורת מתמדת. קיימות מספר תאוריות בנוגע לסיבת ההיסחפות לחוף: חלק מהחוקרים סבורים שהלווייתנים מתבלבלים לאחר שהם רודפים אחר דגים אל קו החוף, בעוד אחרים מאמינים שלווייתן בודד עלול להוביל קבוצה שלמה בטעות לעבר היבשה.

תוכן שאסור לפספס
6 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
5
חבל שאף אחד לא יודע מה הסיבה האמיתית שזה קורה
שי
4
אני רואה את הסבל של התושבים בעזה ולא רואה פתרון ראוי עבורם...... לדעתי האוסטרלים זה עם חכם וכדאי ללמוד מהם
אזרח מודאג
חזק מאוד
חזאאאק
3
הליוותנים מתים מזהום הים ולא מהגלים נתן להם למות לבד דרך הטבע
דליה

הצגת כל התגובות

2
יש לנו בני אדם חיים בתת תנאי אנוש, כבולים בשלשלאות ברזל מתחת לאדמה, זה לא מספיק מזעזע??? מה הם עשו למענם??
יעל
1
מאוד עצוב כואב הלב
אזרח
אולי גם יעניין אותך
בעולם