כיכר השבת

החלום האירופאי

ללא דרכונים וללא בדיקה: 2 מדינות באירופה הצטרפו ל'שנגן'

הסכמי שנגן הם הסכמים בין מדינות האיחוד האירופי, שמאפשרים לאזרחים להתנייד בין המדינות ללא הצורך להציג דרכונים בגבולות, ועם מדיניות מכסים פתוחה לייבוא וייצוא בין המדינות | אמש, בשעה 00:00, נכנסו שתי מדינות נוספות להסכמים וחגגו את האירוע (חדשות, בעולם) 

| 6 | כיכר השבת |
מצד אחד צרפת מצד שני שויץ. אזור שנגן
מצד אחד צרפת מצד שני שויץ. אזור שנגן (צילום: shuterstock)

תארו לעצמכם עולם שבו לא צריך להציג דרכונים כדי לטוס ממדינה למדינה, עולם שבו ניתן לייצא ולייבא באופן חופשי ללא תשלום מכס, עולם שבו הגבול בין המדינות בא לידי ביטוי בפס מצויר על רצפת הכביש.

כך בדיוק מתנהלים החיים באירופה בין רוב מדינות האיחוד, בעקבות החתימה על הסכמי 'שנגן' שפרצו את הגבולות בין המדינות ואיפשרו מצב של מולטיקולטרליזם (מרובה תרבויות) בכל רחבי אירופה.

הבוקר (רביעי) בשעה 00:00 בלילה, נכנסו רומניה ובולגריה לשטח שנגן, ופקידי הגבולות עזבו בפעם האחרונה את עמדת העבודה שלהם בגבול שבין שתי המדינות.

האירוע נחגג בגבול שבין שתי המדינות, כאשר הרכב הראשון שנכנס לשטח שנגן זכה לחשיפה תקשורתית, וגם לתעודה רשמית של שתי המדינות המציינת את האירוע החגיגי.

המשמעות היא שאזרחי שתי המדינות יוכלו כעת לנוע באופן חופשי בכל 27 מדינות האיחוד האירופי, לרווחתם של אזרחי המדינה, אך גם לשמחתם של מהגרים בלתי חוקיים בשתי המדינות שמעוניינים להתגורר במדינות יותר מתקדמות כמו צרפת וגרמניה, החברות גם הן בהסכמי שנגן של האיחוד.

מאוחר יותר נפגשו שרי הפנים של בולגריה ורומניה במעבר הגבול רוסה-ג'ורג'יו בין שתי המדינות כדי לציין את פתיחת הגבול. טקס נוסף נערך מאוחר יותר גם בין הונגריה לרומניה.

אזור שנגן הוקם ב-1985 כפרויקט משותף בין חמש מדינות האיחוד האירופי - צרפת, גרמניה, בלגיה, הולנד ולוקסמבורג. הוא התרחב בהדרגה והפך לאזור הנסיעות החופשי הגדול בעולם.

לפי הנתונים הרשמיים, כ-3.5 מיליון איש חוצים גבולות בין מדינות מדי יום, ויותר מ-420 מיליון אנשים חיים בתוך אזור שנגן. כתוצאה ממעבר הגבול החופשי, אלפי אזרחים מכל המדינות מתגוררים במדינה אחת ועובדים במדינה שכנה הסמוכה לגבול, ומבצעים את הנסיעות על בסיס יומיומי.

תוכן שאסור לפספס
6 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
4
צעד בכיוון הנכון. בכדי שזה יצלח, המדינות צריכות חוקה תואמת.
אורח
3
זו שגיאה. הם לא רואים שם מה קורה עם ההגירה המוסלמית הפרועה בשאר המדינות החתומות על אמנת שנג'ן???
למה???
בולגריה ורומניה נאבקות כלכלית ולעולם לא יהיו מדינות-רווחה. בניגוד לגרמניה או שוודיה, אף אחד לא יהגר לרומניה או בולגריה כדי לחיות ע"ח ביטוח לאומי. להיפך, כל מי שהיגר לשם עד היום יהגרו עכשיו משם לגרמניה ושוודיה. בולגריה ורומניה הבינו שמבחינתן זה לזרוק החוצה את הזבל.
כי הן במיתון
ושלא תחשוב שבמערב מלקקים דבש. אף אחד לא מחכה להם שם בזרועות פתוחות ואולי המצב שלהם דווקא החמיר כי הם לא נחשבים יותר לפליטים ולכן לא זכאים לביטוח לאומי.
ליונל דוראן
2
שכל בקודקוד אין להם שיתכוננו להתאסלם
יוסף

הצגת כל התגובות

1
הלך על רומניה ובולגריה שעד עכשיו היו נקיות יחסית ממהגרים. חבל עליהן .
Haim
אולי גם יעניין אותך
בעולם