ה'ניו יורק טיימס' חושף הבוקר (שלישי) את טיוטת ההצעה הנגדית שהגישה ארצות הברית והגיעה לידי העיתון, בה לראשונה ארצות הברית מבקשת הפסקת אש ברצועת עזה "בהקדם האפשרי".
לפי העיתון, בטיוטת ההצעה של ארצות הברית הוצעה כאמור הפסקת אש בהקדם האפשרי תוך אזהרה מפני פלישה לרפיח שמאכלסת יותר ממיליון תושבים.
המעבר של ארצות הברית לשימוש מפורש במילים "הפסקת אש" ולא "הפוגה" או רטוריקה דומה, מסמנת את שינוי הכיוון של ממשל ביידן לאחר כישלון השיחות שלו מול נתניהו.
בהצעת ההחלטה נכתב כי לפלישה לרפיח תהיינה "השלכות חמורות על השלום והביטחון האזורי", שאסור להתרחש "בנסיבות הנוכחיות". בין השורות ניתן להבין שארצות הברית מתנגדת לפלישה "בנסיבות הנוכחיות", אולם ייתכן וההצעה אינה תקפה במקרה שתהיה תוכנית ישראלית מוסדרת לפינוי האזרחים מרפיח, אם כי ממשל ביידן התנגד באופן גורף לעצם הפלישה כפי שכבר דיווחנו בימים האחרונים.
בהצעת ההחלטה ארצות הברית תומכת בהפסקת אש "זמנית" עם תנאים, שכוללים משא ומתן לשחרור כל בני הערובה והכנסת סיוע הומניטרי לרצועת עזה.
פקיד אמריקאי אמר ל'ניו יורק טיימס' שההצעה הנגדית של ארצות הברית לאלג'יריה שהציעה נוסח תקיף יותר מסמלת את החזון של ממשל ביידן לגבי מה שמועצת הביטחון של האו"ם יכולה לעשות בכדי "לשפר את המצב בשטח".
כמו בהצבעה הקודמת, ארצות הברית מנהלת משא ומתן מול אלג'יריה ומדינות נוספות במועצת הביטחון של האו"ם בכדי שוושינגטון תוכל להצביע "בעד". למרות שההצעה הייתה אמורה לעלות במקור כבר הבוקר (שעון ניו יורק), ייתכן והיא תידחה בכדי לאפשר משא ומתן יעיל מול ארה"ב שנראית יותר ויותר כזו שנוטשת את הספינה הישראלית.