שופטת בית הדין הבינלאומי לצדק, ג׳וליה סבוטינדה מאוגנדה, הצליחה לקומם את הממשל של מדינתה, וזאת בעקבות הצבעתה נגד כל אחד מששת צווי הביניים שהוצאו נגד ישראל, במסגרת התביעה המקוממת שהגישה דרום אפריקה.
"העמדה שהביעה השופטת סבוטינדה היא דעתה האינדיבידואלית והעצמאית בלבד, ואינה משקפת בשום אופן את עמדת ממשלת הרפובליקה של אוגנדה", נכתב בהודעה רשמית שפורסמה מטעם ממשלת אוגנדה.
הממשל האוגנדי, גינה את הפעולות של ישראל נגד ארגון הטרור חמאס וקרא להפסקת הלחימה באופן מיידי.
וכמובן, אין בהודעת אוגנדה שום התייחסות לשחרור החטופים, הנמצאים בשבי החמאס, או למעשי הטבח הרצחניים של חמאס.
כזכור, כפי שדיווחנו ביום שישי שעבר, בית הדין הבינלאומי קבע שיש לו סמכות לדון בסוגיה האם נעשה רצח בעזה, וציין שיש צדק מסוים בדרישה של דרום אפריקה להגן על אזרחי עזה. יחד עם זאת, לא התקבלה החלטה על קריאה להפסקת הלחימה.
נקבע כי על ישראל לנקוט באמצעים אפקטיביים למניעת רצח עם, ולשמור את הראיות במסגרת האמנה נגד רצח עם בכל הקשור לאוכלוסייה בעזה, וכי על ישראל לנקוט באמצעים שיענו על הצרכים ההומניטריים של הפלסטינים ברצועה.
בהקראת החלטת בית הדין, אמרה נשיאתו ג'ואן דוהניו: "בית המשפט לא יכול להיענות לבקשתה של ישראל לבטל את התביעה. על ישראל להעניש את הגורמים הגורמים להסתה ציבורית וקוראים לרצח עם, ולהגיש תוך חודש לבית הדין דוח על הצעדים שנקטה".
בתחילת הקראת ההחלטה, הזכירה כי המלחמה החלה בעקבות המתקפה הרצחנית של חמאס. בהמשך, הנשיאה ג'ואן דונהיו הצהירה כי יש לדאוג למצבם של החטופים המוחזקים בעזה ולקרוא לשחרורם המיידי. עם זאת לאחר מכן ציטטה הנשיאה בכירים בישראל בטענה לקריאה להסתה לרצח עם.
"במצב הנוכחי, בית הדין קובע שהמצב ההומניטרי הקטסטרופלי בסכנה שיחמיר לפני שבית הדין יגיע לפסיקתו הסופית. בית הדין רושם לפניו את הצהרת ישראל שנקטה שורת צעדים לשפר את המצב ההומניטרי. היועצת המשפטית לממשלה הודיעה שהיא בוחנת צעדים נגד מי שקרא לרצח עם. יש לעודד צעדים כאלה, אך אין בהם מספיק כדי למנוע הוצאת צווים".
הצגת כל התגובות