מזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש הביע אמש (ראשון) את דאגתו מפני "הלחץ הגובר" במעבר רפיח והמצב ההומניטרי הירוד באזור הגבול עם מצרים.
מעבר רפיח מהווה היום את נקודת החיבור היחידה בין עזה לעולם שבחוץ, כאשר מאות משאיות סיוע נכנסות מדי שבוע לרצועה מאזור זה.
לבינתיים, ישראל ממשיכה בלחימה ודוחקת את העזתים דרומה, בשעה שהיא פועלת גם בעיר הטרור חאן יונס השוכנת גם היא בדרום רצועת עזה.
אלפי תושבי עזה נעים לאזור רפיח, בדגש על מעבר הגבול "בחיפוש אחר אספקה ובטיחות", מתארים ב'ניו יורק טיימס'.
בעוד ההמון נע דרומה לכיוון רפיח, גורמים באו"ם מדברים על חשש מהתפשטות מחלות ומצב הומניטרי "קשה", כאשר אחד החששות של אותם גורמים הוא מפני "הידרדרות התנאים שעלולה לדחוף פלסטינים מעבר לגבול למצרים", אומרים ב'ניו יורק טיימס'.
מי שרמז על אפשרות שההמון העזתי ינסה לצאת בכוח מהמובלעת המופגזת הוא מזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש שאמר כי "אני מצפה שהסדר הציבורי יתקלקל לחלוטין בקרוב, ומצב גרוע עוד יותר עלול להתפתח, כולל מחלות מגיפה ולחץ מוגבר לעקירה המונית למצרים", הוסיף.
גם ראש אונר"א הידועה לשמצה, הזהיר מפני מצב דומה ואף רמז שייתכן ומדובר בחלק מהאסטרטגיה הישראלית: "גם אם לא הייתה מדיניות מכוונת, הפעולות הצבאיות של ישראל מפעילות יותר ויותר לחץ לתרחיש מסוג זה לְהתפתח", אמר פיליפ לזריני.
"האוכלוסייה נדחקה יותר ויותר לשטחי אדמה קטנים יותר ויותר ברצועת עזה, ואין סיכוי שחלקת האדמה הזו תוכל להכיל מספר כה גבוה של אנשים", אמר עוד.
לפי דיווח ב'ניו יורק טיימס', המצרים כבר החלו להתכונן לתרחיש הבלהות בו אלפי עזתים ינסו לפרוץ את גדר הגבול לתוך מצרים.
מקור מצרי אמר לעיתון האמריקאי כי צבא מצרים כבר פרס טנקים וכלי רכב צבאיים, והציב דיונות חול כדי למנוע הגירה כפויה של תושבי עזה לתוך המדינה.
הדבר כבר התרחש בעבר בשנת 2008, כאשר עשרות אלפי עזתים ברחו למצרים לאחר שחמאס פרץ את גדר הגבול עם המדינה הערבית השכנה, מציינים ב'ניו יורק טיימס'.
הצגת כל התגובות