כיכר השבת

ירי בלתי פוסק

"אופק צפוני" | התוכנית של גלנט ליישובי הגבול ליד לבנון

שר הביטחון יואב גלנט הכריז היום על מנהלת 'אופק צפוני' לטיפול הביטחוני בחיים האזרחיים של תושבי יישובי הצפון המאוימיםמ על ידי ארגון הטרור חיזבאללה | מכיתות כוננות ועד לתאורת רחוב, התוכנית של גלנט לצפון (מלחמה) 

| 3 | כיכר השבת |

This browser does not support the video element.

(צילום וידאו: אלעד מלכה | צילום תמונה: אריאל חרמוני)

ברקע המלחמה בדרום והקמת מנהלת 'תקומה' לטיפול בתושבי הדרום במפונים ובתשתיות שניזוקו בטבח שמחת תורה, החליט שר הביטחון יואב גלנט בתום כינוס הערכת מצב לנושא העורף האזרחי, על הקמת מנהלת ״אופק צפוני״ במשרד הביטחון עבור יישובי הצפון.

תפקידה של המנהלת יהיה לחזק את התשתית האזרחית ברשויות המקומיות, לשפר את מרכיבי הביטחון ביישובי הצפון - כולל על ידי הגדלת כיתות הכוננות וחימושן, שיקום התשתיות שנפגעו במהלך הלחימה, ולמימוש מלא של החלטת הממשלה להשלמת פרויקט ״מגן הצפון״, למיגון היישובים במרחק של עד 9 קילומטרים מגבול לבנון.

ההחלטה של השר גלנט התקבלה לאחר המלצתו בעניין של מנכ״ל משרד הביטחון אלוף (מיל') אייל זמיר, והשניים יחליטו בימים הקרובים על מינוי ראש המנהלת, ועקרונות הפעולה של עבודתה.

המנהלת תפעל בשיתוף פעולה עם השלטון המקומי וצה״ל, והחלטותיה יתקבלו בהתאם להערכת המצב, לצד הגדלת הכוחות שיפעלו במרחב הצפון. שר הביטחון גלנט ימליץ לקבינט על הרחבת סמכויות מנהלת "תקומה", לטיפול בכל התחומים האזרחיים גם ביישובי הצפון.

נושא נוסף שעלה בדיון ואשר אודותיו דובר מעט הוא קיום הבחירות לרשויות המקומיות במועד שנקבע - 30.1.2024 לאחר שכבר נדחו בעקבות המלחמה. שר הביטחון אמר כי קיום הבחירות הוא מסר המחזק את היציבות וההמשכיות הלאומית. עמדת השר נשענת על חוות הדעת של צה"ל, ובהתאם לעמדת השלטון המקומי.

שר הביטחון גלנט אמר בדיון: "לאור המורכבות בצפון, והרצון שלנו ליצור תנאים להחזיר את התושבים לבתים, הפעולה הראשונה שצריך לעשות זה לדאוג לכל מה שקורה בישובים, להגנה עליהם, לפעולה בתוך הישובים, לחיים תקינים, להגנה על הצירים, לשיקום של התשתיות״, אמר השר.

״על מנת שניתן מענה נכון בצפון, אנחנו נקים בתוך משרד הביטחון את מנהלת ״אופק צפוני״. המנהלת תחזק את המענה הביטחוני, תשפר את התשתית האזרחית ומרכיבי הביטחון: תגבור וציוד כיתות הכוננות, תוספת מרכיבי ביטחון בישובים (שערים, גדרות, תאורה, כבישים, רכבים, עמדות הגנה, תצפיות, חיזוק של הרשויות, מרכז הפעלה ראשותי עם יכולות פיקוד ועוד)״, הסביר עוד שר הביטחון את תפקידה של המנהלת החדשה.

״בכפוף להערכת המצב המבצעית, וכחלק מתוכנית הגנה כוללת שנבנית למרחב הצפון, נטפל בפערי המיגון, ונפעל לממש את החלטת הממשלה משנת 2018 במסגרת תוכנית מגן הצפון״, אמר השר, בעוד תושבי הצפון המפונים עדיין אינם יודעים מתי יוכלו לחזור לבתיהם.

(צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון)
(צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון)
תוכן שאסור לפספס
3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
3
במקום לעסוק ולהשקיע בהרחקת חיזבאללה, משקיעים ביותר מיגון ויותר הפרעה לחיי התושבים. מי יחזור לגור שם, עם הסכנה הזו?
איזו אכזבה
2
האזרחים ינהלו את המערכה... לא לחזור לגור בצפון עד שהאיום יוסר.
אופק פחדני
1
כמו קיסריה וירושלים: אם תחרב בירות - יתשב גבול הצפון, ואם תישב בירות - יחרב הצפון
בניה
אולי גם יעניין אותך
בעולם