למרות הזעם הרוסי, בנאט"ו קיבלו היום (שלישי) את פינלנד כבחבה מן המניין בארגון הצבאי. ברוסיה לאורך השנים טוענים כי הם מנסים להלחם בהתרחבות נאט"ו אל המדינות הפוסט-סובייטיות, וזהו היה בין היתר אחד התירוצים לפלישה הרוסית - טענה כי אוקראינה מתכוונת להצטרף לארגון.
אלא שבשל הפלישה, בפינלנד ובשוודיה זינקה התמיכה להצטרף לארגון מאחוזים בודדים ליותר מ-80 אחוזים, ובשל כך שתי המדינות הגישו בקשות להצטרף, אך בטורקיה עדיין משבשים את הניסיון של שוודיה להתקבל לברית.
פינלנד לאורך השנים שמרה על ניטרליות צבאית ולא השתייכה לארגון מזרחי או מערבי כלשהו, אך החל מהיום שינתה את דרכה ובכך הכפילה את הגבול המשותף של ברית נאט"ו עם רוסיה.
ברוסיה העבירו מסר מאיים ואמרו כי "מדובר במתקפה על ביטחונה של רוסיה" והביטחו "תגובה הולמת" להחלטת הפינים והוסיפו: "נגיב באופן ייחודי".
בינתיים בפינלנד נערכים להקמת ממשלה חדשה אחרי ההפסד בבחירות של ראש הממשלה היוצאת סאנה מארין, כשבמקומה ייכנס לתפקיד מנהיג הימין פטר אורפו שעשוי לשתף פעולה עם מפלגת הימין הקיצונית "הפינים".
נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן ברך את פינלנד לרגל הצטרפותה לברית וכך גם מנהיגים של מדינות נוספות, בהם נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי.
יצויין כי סעיף 5 באמנת נאט"ו מעניק "תעודת ביטוח" לכלל החברות בברית כי במקרה של מתקפה על אחת מהמדינות, כל שאר המדינות חייבות להתערב לטובתה של המדינה.
יחד עם זאת, סיכוייה של אוקראינה להתקבל לברית אפסיים כל עוד משתוללת המלחמה הרוסית בתוך שטחה, וייתכן כי במקרה של הסדר שלום עם רוסיה אוקראינה תאלץ לחתום על התחייבות שלא להצטרף לברית הצבאית.