בית המשפט בג'נבה שבשוויץ דחה את ערעורו של המיליארדר הישראלי, בני שטיינמץ, שהורשע לפני כשנתיים בשוחד והלבנת הון בפעילותו בכריית ברזל בגינאה. שטיינמץ אמנם לא זוכה, אך עונש המאסר שלו קוצר מחמש שנים לשלוש שנים מה שאומר שהוא יאלץ להיענש בשנה וחצי מאסר בפועל. הקנס בסך 50 מיליון פרנק שווייצרי, כ-195 מיליון ש"ח, שהוטל עליו נותר כפי שהיה בהרשעה.
ההחלטה ניתנה לאחר שבעה ימי דיון ולאחר הטענות כי לשוויץ אין את הזכות להכריע בתיק שכן העברות לא נעשו בכלל בתחומה.
על פי ההרשעה, שטיינמץ שילם בין השנים 2006-2012, שוחד של כ-30 מיליון דולר לנשיא גינאה לשעבר, נסאנה קונטה, ולאחר מותו לאשתו, ממאדי טור, זאת כדי לקבל רישיון כרייה של עפרת ברזל במכרה הגדול בגינאה בשווי מוערך של כחמישה מיליארד דולר.
במהלך הערעור עורכי דינו קראו לזיכויו המלא של המיליארדר הישראלי, או לפחות לסגירת התיק בטענה כי שווייץ איננה המדינה המתאימה להכריע בתיק מאחר שהפשעים לכאורה לא בוצע בתחומה.
שטיינמץ נאלץ גם להגיע להסדר כולל עם הרשויות בישראל בשל הפרשה. הוא הסכים לחילוט של 17 מיליון ש"ח בתמורה לכך שהפרקליטות לא תגיש נגדו כתב אישום. כמו כן, הוא הגיע להסדר מול רשויות המס במסגרתו נקבע שהוא תושב ישראל לצורכי מס, מה שיכניס לישראל מיסים מהחברות הקשורות אליו בסך של כ-300 מיליון דולר על העבר וכמובן גם מיסים עתידיים.
עו"ד של שטיינמץ, איתן מעוז, מסר בתגובה: "בית המשפט בז'נבה קיבל חלק מטענותינו, ביטל את ההרשעה בסעיפים שונים והפחית את עונש המאסר שגזרה הערכאה הקודמת. נמשיך להיאבק להוכחת חפותו של מר שטיינמץ ונגיש ערעור לבית המשפט הפדרלי בשוויץ כנגד מעט האישומים שנותרו. מר שטיינמץ הינו קורבן של עלילת שווא מכוערת כפי שהוכח כבר בהחלטת הפרקליטות הישראלית לסגור את תיק החקירה נגדו, בנצחונו בהליכים כנגד ריו טינטו, בנצחונו בהליכים כנגד חברת vale הברזילאית ובכל מקום שבו ניתנה לו האפשרות העניינית להוכיח את צדקת טענותיו ללא שיקולים פוליטיים".