כיכר השבת

סמל עבור יהודי העולם

"אומץ ואנושיות"; הכבוד של שורדת השבי במגזין האמריקאי

מגזין טיים שילב את שורדת השבי נועה ארגמני ברשימת מאה האנשים המשפיעים | את הבחירה בה נימק בעלה של סגנית נשיא ארצות הברית לשעבר קמלה האריס: "התיעוד שלה מ-7 באוקטובר נחרט בנשמתי" (בעולם)

| 9 | כיכר השבת |
נועה ארגמני
נועה ארגמני (צילום: Dudu Greenspan/Flash90)

המגזין הפופולרי והוותיק בארצות הברית, טיים, החליט לכלול את שורדת השבי נועה ארגמני בתוך רשימת מאה האנשים המשפיעים ביותר.

את נימוקי הבחירה כתב המשפטן המפורסם דאגלס אמהוף, בעלה של סגנית נשיא ארה"ב לשעבר קמלה האריס. "התיעוד שלה מ-7 באוקטובר נחרט בנשמתי. כשהיא נחטפה לעזה על אופנוע, הבעת פניה המחרידה הפכה לסמל לכאב ולטראומה שיהודים ברחבי העולם, ואני ביניהם, ממשיכים לחוש".

אמהוף הדגיש כי מאז שחרורה, לאחר 245 ימים בשבי החמאס, הפגינה נועה "אומץ יוצא דופן ואנושיות", בין היתר כשדיברה על החטופים שעדיין מוחזקים בעזה, ובפרט בן זוגה אבינתן אור.

נועה ארגמני במועצת הביטחון של האו"ם (צילום: האו"ם)

לפני כחודשיים נאמה נועה ארגמני בפני מועצת הביטחון של האו"ם וקראה לקהילה הבינלאומית לפעול למען שחרור החטופים הנותרים.

"אני כאן היום כי קרה לי נס, אבל עדיין יש 63 חטופים שחיים את הסיוט הזה", אמרה בקול רועד. "הם נמצאים בחשיכה מוחלטת, מבלי לדעת אם יחיו או ימותו ברגע הבא". את נאומה נשאה ארגמני לאחר שהוזמנה על ידי המשלחות הישראלית והאמריקאית לאו"ם, במסגרת דיון שעסק במצב בעזה.

ברגש רב, שחזרה ארגמני את רגעי החטיפה: "נחטפתי על ידי מחבלי חמאס מפסטיבל נובה יחד עם בן זוגי, אבינתן אור. נלקחנו בכוח, הופרדנו ונכנסנו לגיהינום עלי אדמות. החזקתי את ידו של אבינתן ככל שיכולתי, אבל ברגע אחד של אימה – נקרענו זה מזו, ונגררנו אל הלא נודע".

תוכן שאסור לפספס
9 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
5
נועה ארגמני בכלל לא יהודיה על פי ההלכה, אמה "התגיירה" ב"גיור" רפורמי שזה פורימשפיל אחד גדול
ג'פרי
אתה טיפש
חל
תתבייש. ונגיד שזה נכון, אז מה?
אתה כלב נוכרי
מה זה משנה עכשיו באמת ואני יהודי דתי ימני, מה זה משנה? אז מה זה אומר שחטפו אותה פחות? היא סבלה פחות? מה זה משנה? הערה מיותרת חבל שפרסמו אותה.
דרור לביא
ואיך זה קשור לכתבה?
אורית
4
מדובר ב״לא יהודיה״…. שסחבה את המתבולל שחי איתה לחילול שבת חילוני חולני שרחוק מלהביא ברכה. אתר דתי לא נותן בימה לכל התועבה הזאת
מנחם
3
בהחלט שיש צדק בהחלטה לכלול אותה ברשימה: נתנה דרייב לחיים כשהיא יזמה את המסיבה ורקדה על כתפו של הבחור וקראה לעשות כייף כל יום, וזה באמת טוב ונכון
הניה בורנשטיין

הצגת כל התגובות

2
ג'פרי אני לא יודע אולי זה שם בדוי אולי לא אבל על כל פנים ההערה שלך מיותרת לחלוטין וחבל שפרסמו אותה.
דרור לביא
1
נועה מתוקה אנו איתך אוהבים אותך.ותפילה לאלו שעדיין שם ... יש בך אש של תורה המעניק המון חום יהודי להתעלות ...לחמם את העם לחוש את האהבה והכמיהה לשוב אל המקורות...חזקי ואימצי ...הצליחי מעומק לב..החוג החרדי..
שירה
אולי גם יעניין אותך
בעולם