בעוד הסינים לא מחזיקים בחיסונים מערביים ומתעקשים לחסן בחיסון הסיני שיעילותו לא הוכחה, גל קורונה קשוח מכה את המדינה בשבועות האחרונים, זאת בזמן שרוב העולם כבר שכח מהמגיפה.
מאז פרוץ הקורונה לפני שלוש שנים, סין דבקה במדיניות 0 הקורונה, ועד לפני מספר שבועות ביצעה סגר הרמטי וחריג בכמה ערים בהן הייתה התפרצות. בעקבות מחאות של תושבים בערים, ובעקבות שריפה שהביאה למותם של יותר מעשרה בני אדם - כשהמשטרה סרבה לשכנים לצאת לסייע - הוחלט על הקלות.
מאז שחרור המגבלות, העלייה בתחלואה במדינה הפכה מעלייה לזינוק חד שמדאיג את ארגון הבריאות העולמי. למרות העלייה במקרי ההדבקה, על פי הנתונים הרשמיים בסין מספר המתים הוא לא גבוה, אך מוקדם לקבוע שכן לעיתים בהמשך גל הקורונה מספר המתים עולה.
על פי דיווח של רשת CNN, השגה של תרופות משככות כאבי וחום כמו אדוויל ואקמול (במקבילה הסינית) הפכה לכמעט בלתי אפשרית.
על פי הדיווח, הדבר מעורר את זעמם של לקוחות המעוניינים לרכוש את התרופות הבסיסיות. בנוסף, על פי הדיווח, רבים בסין כועסים על הפרסומים בערוצי החדשות בסין הטוענים כי "כל אחד אחראי קודם כל לבריאותו האישית".
בחלק מהמחוזות בסין הוחלט על הלאמת התרופות ומכירתן במגבלה לכל חולה, בכדי שכל חולה יוכל לקבל בצורה שיוויונית למרות המחסור. בחלק מהמחוזות, המגבלה היא לעיתים מגיעה לכדור אחד בלבד עבור כל חולה.
גורמים המעורים שוק הפארמה הסיני טוענים כי חמש העריןם המובילות במחסור בתרופות הן בייג'נ, שנזן, שנגחאי, גואנגג'ואו והאנגג'ואו.
תושב סין סיפר לרשת BBC: "כל אדם שאני מכיר חולה וסובל מתסמינים של חום " עוד טען: "החיים שלנו הפכו לחסרי ערך. לנמלים יש יותר ערך מאיתנו".
הצגת כל התגובות