כיכר השבת

אחת מנשות מנהיג דאעש נעצרה

גורמים ביטחוניים בלבנון מדווחים כי אחת מנשותיו ובנו של מנהיג ארגון מנהיג המדינה האיסלאמית דאע"ש, אבו בכר אל-בגדאדי, נעצרו בימים האחרונים בלבנון (חדשות, בעולם)

| כיכר השבת |
אבו בכר אל-בגדדי, מנהיג ארגון דאעש
אבו בכר אל-בגדדי, מנהיג ארגון דאעש (צילום מסך-"ווייס", שאטרסטוק)

גורמים ביטחוניים בלבנון מדווחים היום (שלישי) כי אחת מנשותיו ובנו של מנהיג ארגון מנהיג המדינה האיסלאמית דאע"ש, אבו בכר אל-בגדאדי, שלאחרונה דווח כי נפצע בתקיפה אווירית, נעצרו בימים האחרונים על ידי שירותי הביטחון בלבנון.

השניים נעצרו באחד ממעברי הגבול עם סוריה בשעה שנכנסו ללבנון. הגורמים הלבנוניים לא מסרו את פרטיהם של העצורים ולפי הדיווח המעצר בוצע בתיאום עם "מנגנוני מודיעין זרים".

מעצרה התאפשר למרות שנהגה להתנייד ממקום למקום בזהות מזויפת ביחד עם אחד מילדיה שנעצר יחד איתה. מייד לאחר מעצרה היא הועברה לחקירה במטה משרד ההגנה הלבנוני באזור אל-ירזה באחד מפרברי ביירות.

בחודש שעבר הקואליציה הבינלאומית למלחמה בארגון הטרור, בהובלת ארה"ב, הצליחה לפי הדיווחים לפצוע באורח קשה את אל-בגדדי במהלך תקיפה אווירית בעיראק על כינוס מנהגי ארגוני הטרור באזור.

דובר הארגון הגיב ואמר כי מנהיג הארגון עדיין חי. "אנו מרגיעים את האומה האסלאמית - אבו בכר אל-בגדדי חי וקיים, תודה לאל. התפללו להחלמתו המהירה" אמר הדובר, "האם אתם חושבים שהח'ליפוּת מגיעה לקיצה במות הח'ליף?"

במקביל ההתקפות של הקואליציה הבינלאומית בראשות ארה"ב לתקוף יעדים. בשבוע האחרון הודיע צבא ארצות הברית כי הקואליציה תקפה 55 מטרות בסוריה ובעיראק. אחת התקיפות בוצעה נגד ארגון הטרור חורסאן שמזוהה עם אל-קאעידה ושיוחס לו תכנון פיגועים ברחבי אירופה ובארה"ב.

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
אולי גם יעניין אותך
בעולם