
הטבח הכימי בסוריה: לאחר ימים ארוכים בהם הדבר הוגדר כ"דיווחים" בלבד, מאשרת היום ארה"ב כי בסוריה אכן נעשה שימוש בנשק כימי כלפי אזרחים. מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי אמר כי ארה"ב תמצה את הדין עם משטר אסד.
לדברי קרי, הנשיא אובמה מאמין כי יש למצות את הדין עם משתמשי נשק כימי, קרי הודיע כי הנשיא אובמה יהיה זה שיחליט כיצד תגיב ארה"ב לשימוש בנשק הכימי בסוריה.
קרי ציין כי המידע שבידי ארה"ב מצביע על שימוש נרחב בנשק כימי וללא הבחנה במסגרת מאבק שלטון אסד במורדים. לדבריו, ארה"ב ובעלות בריתה בוחנות מידע נוסף.
מדברי קרי: "מה שראינו בסוריה בשבוע האחרון צריך לזעזע את מצפון העולם, הוא מנוגד לכל אמת מידה מוסרית. משמעות ההתקפה הזו חורגת מעבר לסכסוך בסוריה, שגרם סבל רב כל כך".
"יש סיבה ברורה לכך שהעולם אסר לגמרי את השימוש בנשק כזה, זה שימוש בנשק שהעולם התרבותי החליט מזמן שאסור שייעשה בו שימוש" אמר קרי והודיע כי ארה"ב שוקלת את תגובתה.