דו"ח התעסוקה לחודש נובמבר בארה"ב מצביע על שוק עבודה חזק מהצפוי, עם תוספת של 227 אלף משרות – מעל התחזיות שעמדו על 202 אלף משרות בלבד.
שיעור האבטלה עמד על 4.2%, בהתאם לתחזיות, לאחר שעמד על 4.1% באוקטובר. במקביל, השכר השעתי הממוצע עלה ב-4% בחישוב שנתי, בדומה לאוקטובר, ותואם כמעט במדויק את התחזיות לעלייה של 3.9%.
הדו"ח מציג תמונת מצב חיובית בשוק העבודה, ומגיע רגע לפני החלטת הריבית הקרובה של הפדרל ריזרב, הצפויה ב-18 בדצמבר.
עד אז, יפורסמו גם נתוני האינפלציה של חודש נובמבר, שיספקו לבנק המרכזי נתונים מלאים על האינפלציה ועל שוק התעסוקה – שני מרכיבים מרכזיים לקביעת המדיניות המוניטרית. נכון לנתוני אוקטובר, האינפלציה השנתית עמדה על 2.6%, ואינפלציית הליבה על 3.3%.
נכון להיום, ההערכות בשוק מעניקות סיכוי של 72% להורדת ריבית של 25 נקודות בסיס בהחלטה הקרובה, מ-4.75% ל-4.50%.
אם התחזית תתממש, זו תהיה ההורדה השלישית ברציפות של הפד, לאחר שהוריד את הריבית בנובמבר ב-25 נקודות בסיס, ובספטמבר ב-50 נקודות בסיס – הפעם הראשונה זה 4.5 שנים, לאחר תקופה ממושכת של העלאות ריבית לצמצום האינפלציה.
כששוק העבודה חזק, כפי שמשתקף מנתוני התעסוקה והעלייה בשכר, הוא משדר איתות של יציבות כלכלית וביקושים גבוהים במשק. במצב כזה, הפדרל ריזרב עשוי לחשוש שלהורדת ריבית תהיה השפעה שלילית – היא עלולה לחזק עוד יותר את הביקושים, לגרום להתחממות יתר של הכלכלה, ולהפעיל לחצים אינפלציוניים חדשים.
הריבית הנמוכה נועדה בדרך כלל לעודד צמיחה במקרים של האטה כלכלית או חולשה בשוק העבודה.
אך כאשר שוק העבודה חזק והאבטלה נמוכה, הורדת ריבית עלולה לסתור את מטרות הפד, שמנסה לאזן בין תמיכה בצמיחה לבין מניעת אינפלציה גבוהה מדי. לפיכך, במצב כזה, הפד נוטה לגלות זהירות רבה יותר לפני ביצוע הורדות נוספות.