חלב שיבולת שועל ביתי (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 1 כוס שיבולת שועל מגולגלת (רגילה, לא אינסטנט)
- 4 כוסות מים מינרלים
- 1 מקל קינמון (לא חובה)
- 1 כפית תמצית וניל
- קמצוץ מלח
אופן ההכנה:
1. מניחים את כל המרכיבים בצנצנת זכוכית מעוקרת גדולה (רצוי צנצנת מייסון), סוגרים היטב ומעבירים למקרר למשך לילה שלם.
2. מוציאים מהצנצנת את מקל הקינמון וטוחנים הכל בעזרת מוט בלנדר עד לקבלת מרקם נוזלי.
3. מסננים את התערובת דרך חיתול בד / שקית בד ייעודית / מסננת רשת דקה מאוד, יוצקים לכלי - והחלב מוכן לשימוש.