כיכר השבת

חגיגי ומושלם

ט"ו בשבט על השולחן: סלמון עסיסי ב-6 שלבים פשוטים

ט"ו בשבט כאן, ואין דרך טובה יותר לחגוג מאשר עם מנה שמשלבת את כל הטוב של פירות יבשים וטעמים עשירים! פילה סלמון עסיסי מצופה ברוטב מתוק-חמצמץ של דבש, יין לבן ומשמשים מיובשים, עם נגיעות של חמוציות ופקאנים קראנצ'יים- התוצאה? חגיגה חגיגית של טעמים ומרקמים (אוכל ומתכונים)

| 1 | כיכר השבת |
סלמון בציפוי פירות יבשים – ביס של עונג
סלמון בציפוי פירות יבשים – ביס של עונג (צילום: AI)
מנות/יחידות4
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיבינוני
פרווה

מצרכים

    • 4 נתחי פילה סלמון (כ-180 גרם כל אחד)
    • ½ כוס משמשים מיובשים חתוכים לקוביות
    • ½ כוס צימוקים כהים או בהירים
    • ¼ כוס חמוציות מיובשות
    • ½ כוס יין לבן חצי יבש
    • 2 כפות דבש
    • 2 כפות רוטב סויה
    • 2 כפות שמן זית
    • מיץ מחצי לימון
    • 2 שיני שום כתושות
    • ½ כפית ג'ינג'ר טחון (או מגורד טרי)
    • מלח ופלפל לפי הטעם
    • ¼ כפית קינמון (לא חובה, אבל מוסיף עומק טעמים)
    • מעט פטרוזיליה או כוסברה קצוצה (לקישוט)
    • ½ כוס אגוזי פקאן/שקדים פרוסים קלויים (לא חובה, אבל מוסיף קראנצ')

    הוראות הכנה

    מכינים את הרוטב:

    בקערה קטנה מערבבים יין לבן, דבש, רוטב סויה, שמן זית, מיץ לימון, שום, ג'ינג'ר, מלח, פלפל וקינמון.

    מוסיפים פנימה את הפירות היבשים (משמשים, צימוקים, חמוציות) ומשרים אותם בתערובת לפחות 15 דקות לספיגת טעמים.

    מכינים את הסלמון:

    מחממים תנור ל-190 מעלות.

    מסדרים את נתחי הפילה בתבנית מרופדת בנייר אפייה או בתבנית חסינת חום משומנת קלות.

    מרכיבים את המנה:

    יוצקים את הרוטב עם הפירות היבשים על הסלמון, ודואגים שהנוזלים יעטפו היטב את הנתחים.

    אם רוצים, אפשר לפזר מעל פקאנים או שקדים קלויים לתוספת קראנצ'.

    אופים:

    מכניסים את התבנית לתנור ואופים למשך כ-20 דקות, עד שהסלמון מתייצב אך עדיין רך ועסיסי.

    אם רוצים לקבל קרמליזציה יפה, אפשר להפעיל גריל עליון ל-2-3 דקות נוספות.

    הגשה:

    מפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה מעל, ומגישים לצד אורז לבן, קינואה או פירה בטטה.

    טיפ:

    אם רוצים שהרוטב יהיה מעט סמיך יותר, אפשר לבשל אותו על מחבת לפני הוספתו לסלמון.

    בתיאבון!

    תוכן שאסור לפספס
    1 תגובות

    אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

    התגובה נשלחה בהצלחה.
    בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
    התגובה נשלחה בהצלחה.
    בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
    1
    כדאי להשרות מעט את הסלמון בלימון ומלח גם, בערך 15 דקות לשטוף היטב ולסחוט ואז להמשיך, זה מונע טעם לוואי
    נראה מתכון טוב
    אולי גם יעניין אותך
    עיקריות