כיכר השבת

עוף ביין לבן: מתכון של פעם בשבוע

מתכון לעוף ביין לבן: מנות בשריות יכולות להיות מגוונות מאוד, ומעניינות אך הכי כיף כשזה ממש לא מטריח והתוצאה מעולה. הנה לפניכם מתכון לעוף ביין באמת מיוחד וטוב (מתכונים לשבת)

| 21 | כיכר השבת |
מתכון לעוף ביין לבן
(מורן פינטו)

מתכון לעוף ביין לבן: מנות בשריות יכולות להיות מגוונות מאוד, ומעניינות אך הכי כיף כשזה ממש לא מטריח והתוצאה מעולה.

הנה לפניכם מתכון לעוף ביין באמת מיוחד וטוב...

היצמדו להוראות לתוצאה מושלמת.

עוף ביין לבן

4-6 מנות

4 כרעיים של עוף טרי.

3 כפות שמן זית.

30 גר' מרגרינה.

10 שיני שום שלימות.

10 בצלצלי שאלוט או בצלים רגילים קטנים.

1 כף דבש.

1/4 כוס יין לבן.

מלח.פלפל גרוס.

2 ענפי רוזמרין.

אופן ההכנה

מחממים סיר רחב וממיסים בו את המרגרינה עם השמן זית, כשהשמן חם מכניסים את העופות בצד העור לטיגון של 5 דק' טובות. עד שזה מזהיב מאוד ואז הופכים לצד השני וכנ"ל.

מוציאים את העופות מהסיר, ומכניסים לתוך הסיר את הבצלים השלמים, ושיני השום השלמות, למשך 5-7 דק' טיגון.

מחזירים את העופות לסיר ומערבבים.

מוסיפים תיבול של מלח, ופלפל שחור, ומניחים את ענפי הרוזמרין.

מזלפים את הדבש ע"ג כל העופות, ומוסיפים את היין הלבן.

מבשלים עוד 15-20 דק' באש בינונית.

מגישים על מצע אורז בסמטי.

mpinto1@walla.com

21 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
7
עם היין תודה רבה
מיכאל
6
זה נראה מתכון של אשכנזים שלא יודעים לבשל!!!
ליאורה
5
ויוצא הרבה יותר טוב והרבה יותר זול!
יהודי פשוט

הצגת כל התגובות

4
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
עקיבא
3
נשפך לי ריר כבר
מנשה
2
איזה תמונה מהממת ומגרה , אין על עוף בחיים.
יענקי
1
לא נראה לי שבשיטת הבישול הנ"ל העוף יושפע מטיפות הדבש ושאר המרכיבים. עדיף להכין מרינדה ולהשרות בה את הכרעיים למשך לילה או אפילו למשך יממה, ואח"כ ניתן לאפות אותן בתנור.
שי
עיקריות