רכיבים
- 5 שיני שום, קצוצות דק
- 10 חוטי זעפרן (לא חובה)
- 1/2 כפית ג'ינג'ר טחון
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית כורכום
- מלח ופלפל שחור
- 8-10 חלקי עוף (משולשים, שוקיים, כנפיים)
- 2 כפות שמן זית
- 3 בצלים בינוניים, פרוסים דק
- 1 מקל קינמון
- 8 זיתי קלמטה, מגולענים וחצויים
- 8 זיתים ירוקים מבוקעים, מגולענים וחצויים
- 1 לימון כבוש גדול או 3 לימונים כבושים קטנים
- 1 כוס ציר עוף או מים
- מיץ מ -1/2 לימון סחוט היטב
- 1 כף פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
1. בכלי קטן מערבבים לתערובת אחידה את השום, הזעפרן, הג'ינג'ר הטחון, הפפריקה, הכמון והכורכום. מתבלים את העופות במלח ופלפל שחור ואז מעסים לתוכם את התערובת כך שיהיו מצופים היטב. מניחים את העופות המצופים בקערה, מכסים ומעבירים למקרר למשך 3-4 שעות.
2. בסיר רחב ושטוח עם תחתית כבדה שתבטיח פיזור מיטבי של החום, מחממים את השמן. מוסיפים את העופות, משחימים אותם מכל הצדדים ומוציאים אותם לצלחת.
3. מוסיפים את הבצל לסיר ומאדים אותו תוך ערבוב קל מדי פעם על אש בינונית-נמוכה במשך 15 דקות או עד שהוא משחים קלות.
4. במקביל, חותכים לרבעים את הלימון הכבוש (או הלימונים הכבושים), מוציאים את "תכולתו" לכלי קטן ושומרים במקרר לכל שימוש ואת קליפות הלימון חותכים לרצועות.
5. מוסיפים לסיר את מקל הקינמון, מסדרים את העופות מעל הבצל ומפזרים ביניהם את הזיתים ורצועות קליפות הלימון הכבוש. מערבבים את ציר העוף ומיץ הלימון ויוצקים לסיר.
6. מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה במשך 30 דקות או עד שהעופות מוכנים. מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה ומכבים את האש.
הצגת כל התגובות