כיכר השבת

חג שמח

עיקרית לגיטימית בין ההקפות: שיפודי עוף

בחג שכל הסעודות מתחלקות בו בין הבית לבית הכנסת, זו בדיוק המנה שאתם צריכים: מתכון לשיפודי עוף במרינדה עסיסית עם ירקות צבעוניים ותיבול ים תיכוני שכיף להכין וכיף עוד יותר לאכול (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
שיפודי עוף וירקות
שיפודי עוף וירקות (צילום: Ravsky on Shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
בשרי

לעוף:

  • 500 גרם פרגיות או חזה עוף ללא עור וללא עצמות
  • 3/4 כוס שמן זית
  • 10 שיני שום, קצוצות
  • 2 כפיות אורגנו מיובש
  • 1 כפית תימין מיובש
  • 2 כפית פפריקה
  • 1 כף חומץ בן יין אדום
  • מיץ מלימון אחד סחוט היטב
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור

לירקות:

  • 1 פלפל ירוק
  • 1 פלפל אדום
  • 1 קישוא
  • 1 בצל גדול
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 10 שיני שום, קצוצות
  • 2 כפיות אורגנו מיובש
  • 1 כפית תימין מיובש
  • 2 כפית פפריקה
  • 1 כף חומץ יין אדום
  • מיץ מלימון אחד סחוט היטב
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. חותכים את העופות לקוביות בגודל 2.5 ס"מ. מניחים אותן בקערה, מוסיפים את שאר רכיבי התיבול לעוף, מערבבים היטב, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 3-5 שעות.

2. חותכים את הפלפלים והבצל לריבועים בגודל 2.5 ס"מ ופורסים את הקישוא לעיגולים. מניחים את הירקות בקערה, מוסיפים את התיבול לירקות ומערבבים היטב. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 3 שעות.

3. משפדים את העופות והירקות על שיפודים, מברישים במעט שמן זית פלנצ'ה או מנגל וצולים את השיפודים על חום גבוה במשך 2 דקות מכל צד. אחרי שהופכים את השיפודים, מברישים אותם במרינדה שנותרה. מנמיכים את החום וצולים במשך 10-15 דקות עד שהעופות מוכנים.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
עיקריות