כיכר השבת

לכבוד שבת

מרשים וטעים: בשר פילה מדומה ברוטב יין ופטריות

איך עובדים עם פילה מדומה הידוע גם כנתח מס' 6? מורן פינטו עם מתכון מעולה לעיקרית מושלמת לשולחן השבת: בשר פילה מדומה ברוטב יין ופטריות סמיך ועשיר (מתכונים לשבת, אוכל)

| 8 | כיכר השבת |
בשר פילה מדומה ברוטב יין ופטריות
בשר פילה מדומה ברוטב יין ופטריות (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • נתח פילה מדומה שלם (מס' 6)
  • 4-5 גרגרי פלפל אנגלי
  • 5 עלי דפנה
  • מלח

לרוטב:

  • 4 כפות שמן
  • 1 בצל גדול, חצוי ופרוס
  • 1/2 סלסלת פטריות פורטבלו, פרוסות
  • 1/2 סלסלת פטריות שמפיניון, פרוסות
  • מלח ופלפל שחור
  • 3 כפות רוטב טריאקי או סילאן
  • 1 כוס יין אדום

אופן ההכנה:

1. מניחים את נתח הבשר בסיר גדול ועמוק, מכסים במים, מוסיפים פלפל אנגלי, עלי דפנה ומלח ומביאים לרתיחה, ואז מכסים את הסיר כשהמכסה מעט פתוח ומבשלים במשך 3 שעות על אש בינונית-נמוכה.

2. מוציאים את הבשר לקרש חיתוך, מצננים ופורסים ל-8-12 פרוסות בעובי שווה. שומרים את מי בישול הבשר.

3. בסיר רחב ונמוך, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל במשך דקה. מוסיפים את הפטריות הפרוסות ומטגנים יחד. מתבלים במלח ופלפל שחור, יוצקים טריאקי או סילאן, מערבבים, מוסיפים את היין ומערבבים במשך 30 שניות.

4. מוסיפים 2 כוסות ממי בישול הבשר ומביאים לרתיחה. כשהנוזלים מבעבעים, מוסיפים לסיר את פרוסות הבשר ומוודאים שהן מכוסות היטב ברוטב.

5. מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך שעתיים.

8 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
8
יצא מעולה!!! תודה רבה הכנתי , בישלתי אפילו יותר משעתיים כמעט 4 שעות, יצא רךךךך כחמאה. תודה ענקית חג שמח
אילה
7
מורן אין עליך אלופה
ללא שם
6
נכון 6 יוצא חלום הוא לא יבש 5 הכי טוב רק הוא יקר אפשר להחליפו ל6 אבל לפרוסות עם רוטב .אם רוצים גוש שלם 2טוב הוא עם מעט שומן .יש עוד נתחים טובים אבל יקרים יותר ה6 וה2 נעים בסביבות 55 שח מורן את אלופה
ללא שם

הצגת כל התגובות

5
מצוין
ללא שם
4
האם במקום פרוסות בשר . אפשר פרוסות לחם (מקמח מלא ) ???
א.נחמני
3
תודה רבה, יצא מעולה. רק כחמאה. בשלתי יותר משעתיים כמעט 4 שעות. יצא מוששש חג שמח
אילה
2
חייב להרתיח את הבשר ?אם קניתי את הפילה מדומה טרי וכבר פרוס?
סיו
1
1. יותר מדי נוזלים. די בכוס אחת ממי הבישול 2. אין צורך להוסיף מלח. לא להרתחה ולא לרוטב. אפשר לשים לקראת סוף הבישול כף אבקת מרק בצל, אבל רק אם טועמים לפני זה וממש תפל. הסועדים ממילא ממליחים בצלחת. 3. הבישול ברוטב ב יש לבצע על הלהבה הנמוכה ביותר האפשרית. רצוי לעבור בסיר ברזל או סוטאז׳ עם תחתית כבד
הטבח במגפיים
עיקריות