כיכר השבת

ספיישל שבועות

עיקרית אלגנטית וחגיגית: פילה בקר צלוי

עיקרית אלגנטית וחגיגית לשולחן החג. הפילה הוא נתח צר ולכן זמן הצלייה קצר יחסית. כדי לשמור על העסיסיות שלו ולא לעשות טעויות, רצוי להשתמש במדחום. אין לכם מדחום? צלו את הפילה דקה פחות מהכתוב במתכון (מתכונים, אוכל)

| 2 | כיכר השבת |
פילה בקר צלוי בתנור עם חרדל ושום
פילה בקר צלוי בתנור עם חרדל ושום (צילום: Michael Kraus on Shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1 ק"ג פילה בקר (לאחר שנוקה משומן וגידים)
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף חרדל דיז'ון
  • 1 כפית אורגנו מיובש
  • 1/2 1 כפיות אבקת צ'ילי או פפריקה
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
  • 1 שן שום גדולה או 2 שיניים קטנות, כתושות
  • מלח, רצוי מלח גס

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-230 מעלות וקושרים את הנתח ב-3 מקומות לאורכו בעזרת חוט שפגאט כדי לשמור על צורתו לאחר הצלייה.

2. בקערה קטנה, מערבבים כף שמן זית עם החרדל, האורגנו, אבקת הצ'ילי או הפפריקה, הכמון, השום ופלפל שחור לפי הטעם.

3. במחבת גדולה שתכיל את כל הנתח, מחממים 2 כפות שמן זית עד שהוא חם מאוד. מתבלים את נתח הבשר במלח, רצוי מלח גס, משני הצדדים. מניחים את הנתח במחבת וצורבים אותו במשך 3-4 דקות מכל הצדדים עד שהוא מקבל גוון זהוב-שחום. לא מזיזים את הנתח במחבת בזמן הצריבה, אלא רק בזמן שהופכים אותו.

4. מעבירים את הבשר לתבנית אפייה ובעזרת מברשת, מורחים את תערובת החרדל על הנתח מכל צדדיו.

5. צולים בתנור במשך 12-15 דקות למידת עשייה רר (46 מעלות) או מדיום-רר (48-50 מעלות). אם תצלו יותר, הבשר יתייבש, יאבד את העסיסיות שלו וחבל.

6. לאחר הצלייה, נותנים לבשר לנוח במשך 15 דקות בטמפרטורת החדר ורק אז פורסים ומגישים.

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
2
יש לציין שאשכנזים נמנעים מלאכול את החלק הזה מכיוון שהוא אחורי...
צור מעוז
1
מתכון נהדר. אם משתמעים למתכון יוצא מושלם. זה אחד המתכונים המוצלחים. שדרגתי את המנה עם קונפי שום, בתאבון
יפית
עיקריות