רכיבים
- 3 כפות שמן זית
- 4 שוקי טלה במשקל של כ-450 גרם כל אחד
- מלח ופלפל שחור
- 3-4 ענפי תימין
- 6 שיני שום, כתושות גס או קצוצות
- 1 בצל גדול, חתוך לקוביות בינוניות
- 4 גבעולי סלרי, קצוצים גס
- 4 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
- 2 כוסות יין לבן
- 700 גרם תפוחי אדמה בקליפה בהירה, קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
- 1 לימון
אופן ההכנה:
1. בסיר נמוך, רחב וגדול, מחממים את השמן על אש בינונית-גבוהה. מוסיפים את השוקיים ומתבלים במלח ופלפל שחור. כשהשוקיים מקבלות גוון שחום עמוק מצד אחד, מוסיפים את התימין, השום, הבצל, חצי מכמות הסלרי וחצי מכמות גזר. מתבלים במלח ופלפל שחור וממשיכים להשחים במשך כ-10 דקות ומדי פעם מערבבים.
2. מוסיפים את היין, מניחים לתערובת לבעבע במשך דקה ואז מכסים את הסיר, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך שעה.
3. מוסיפים את הסלרי והגזר שנותרו ואת תפוחי האדמה, מגרדים מעל את קליפת הלימון (לפי הטעם) וממשיכים לבשל במשך 30-45 דקות, עד שהשוקיים והירקות רכים מאוד. מכבים את האש, יוצקים מעל את מיץ הלימון, מערבבים בעדינות, טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.