כיכר השבת

לכבוד שבת

עוף עם ירקות במרינדת בלסמי ובזיליקום

זהu המתכון המושלם לעוף לשבת. לאחר השריית העוף במרינדה, הכל - כולל הירקות - מתקבץ למעדן בתבנית אחת, שמוכן בתוך פחות מ-30 דקות. אם זו לא זכייה בלוטו, אנחנו לא יודעים מה כן (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
עוף עם ירקות במרינדת בלסמי ובזיליקום
עוף עם ירקות במרינדת בלסמי ובזיליקום (צילום: shutterstock)
זמן הכנה80 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 3 כפות חומץ בלסמי
  • 1/4 כוס + 2 כפות שמן זית, מחולקות
  • 1 כף חרדל דיז'ון
  • 900 גרם ירכי עוף, עם עור
  • מלח גס
  • פלפל שחור
  • 1 קישוא גדול, חתוך לקוביות
  • 200 גרם עגבניות שרי, חצויות
  • מעט בזיליקום טרי, קצוץ דק - להגשה

אופן ההכנה:

1. בקערה גדולה, מערבבים את רבע כוס שמן זית, החומץ והחרדל. מוסיפים פנימה את ירכי העוף ומקפיצים לכיסוי. מכסים ומעבירים למקרר למשך 30 דקות או עד 4 שעות.

2. מחממים תנור ל-220 מעלות. במחבת גדולה, על אש בינונית-גבוהה, מחממים את 2 כפות השמן שנותרו. מנערים את עודפי המרינדה מהעוף ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את העוף למחבת, כשהעור כלפי מטה - ומבשלים עד שהוא נצרב ומקבל גוון זהוב, במשך כ-6 דקות. הופכים את העוף ומבשלים עד שהוא נצרב בצד השני, במשך כ-6 דקות.

3. מפזרים את העגבניות והקישואים סביב העוף. מתבלים את הירקות במלח ופלפל, מעבירים את המחבת לתנור ואופים עד שהעוף מבושל, במשך כ-15 דקות נוספות.

מקשטים בבזיליקום ומגישים.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
עיקריות