רכיבים
- 12 שוקי עוף
לתערובת הטנדורי:
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כף תערובת גאראם מסאלה
- 1 כף כמון
- 1 כף כוסברה טחונה
- 1/2 כפית כורכום
- 1 כף ג'ינג'ר טרי מגורד היטב
- 4 שיני שום, כתושות
- 1/4 כוס חלב קוקוס או שמנת צמחית
- 1 כף מיץ לימון טרי
- 1/2 כוס שמן קנולה
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-230 מעלות ומניחים רשת אלומיניום על גבי תבנית גדולה מרופדת בנייר כסף. משמנים את הרשת בשמן.
2. במחבת קטנה ויבשה על אש בינונית-נמוכה, מערבבים במשך 2 דקות את הפפריקה, הגאראם מסאלה, הכמון, הכוסברה והכורכום, כך שהתבלינים יהיו קלויים ויעלו ריח. שופכים את התבלינים הקלויים לקערה בינונית ונותנים להם להצטנן במשך 5 דקות. מוסיפים את הג'ינג'ר, השום, חלב הקוקוס, מיץ הלימון, 2 כפות שמן, מלח ופלפל שחור. מערבבים הכל יחד.
3. חותכים 2-3 חריצים בכל עוף ומעבירים את כולם לקערה גדולה. יוצקים על העופות 2 כפות שמן ומתבלים במלח ופלפל שחור.
4. יוצקים את תערובת התבלינים וחלב הקוקוס על העופות ומעסים אותה על כל עוף.
5. מסדרים את העופות על הרשת שעל התבנית עם מעט רווח ביניהם. יוצקים מעל את שאר תערובת הטנדורי שנותרה וצולים במשך 45 דקות. מדי פעם בודקים את העופות והופכים אותם כך שהם ישחימו היטב מכל צד. לאקסטרה קריספיות, בסוף הצלייה, מעבירים את התנור למצב גריל וצולים 5 דקות נוספות, עד לחריכה קלה (השגיחו מקרוב כדי שהעופות לא יישרפו).