כיכר השבת

לכבוד שבת

פרגיות במרינדת צ׳ימיצ׳ורי עם מתיקות עדינה

במסעדות ארגנטינאיות, לצד סטייק, מוגש רוטב צ׳ימיצורי שמשדרג ומעמיק מאד את טעם הבשר. אז החלטתי לקחת את הרוטב הטוב הזה ולהפוך אותו למרינדה לפרגיות שנותנת להן טעם חזק ושונה (מתכונים, אוכל)

| 15 | כיכר השבת |
פרגיות במרינדת צ׳ימיצ׳ורי עם מתיקות עדינה
פרגיות במרינדת צ׳ימיצ׳ורי עם מתיקות עדינה (צילום: באדיבות המצלם)
זמן הכנה80 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 700 גרם פרגיות נקיות מעצמות
  • 1 גמבה גדולה או שתיים קטנות
  • 1 בצל סגול גדול
  • 2 שיני שום
  • 1 חבילת פטרוזיליה
  • 1 פלפל ירוק חריף (לא חובה)
  • 2 כפות דבש
  • 6 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית תבלין בהרט (לא חובה)
  • מלח ופלפל שחור - לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. חותכים כל פרגית לשתיים או שלוש ומעבירים לקערה.

2. קוצצים את הגמבה, הבצל, השום, הפטרוזיליה והפלפל הירוק - לחתיכות קטנות מאד. ניתן לעשות זאת במעבד מזון, אך חשוב לשים לב לא להפוך את הירקות לעיסה.

3. מעבירים את כל הירקות לקערה של הפרגיות ומוסיפים את הדבש, שמן הזית, הבהרט, המלח והפלפל השחור. מערבבים את הכל היטב היטב, מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר לכמה שיותר זמן, מומלץ מאד ללילה שלם.

4. לאחר שהפרגיות "ישבו" במרינדה, שופכים את תכולת הקערה במלואה לתוך תבנית, מכסים בנייר כסף, מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות ואופים במשך 30 דקות.

5. לאחר 30 דקות מורידים את נייר הכסף ואופים עוד כמה דקות, עד שהפרגיות מקבלות צבע יפה.

6. מומלץ להגיש עם אורז לבן שיספוג את טעמי המרינדה המיוחדים.

15 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
6
נשמע מאוד טעים,אבל מאוד לא בריא להכניס את הפרגית לנייר כסף ולאפות,הנייר כסף מפריש רעלים בחום, אולי עדיף לאפות בשקית קוקי, או בלי כלום
אביבית
לא מדייוק, אכן נייר כסף מפריש רעלים לאוכל שלנו, אבל רק בטמפ בישול גבוהות ביותר, 300 מעלות.
שמואל
5
הכנתי לשבת יצא מעולה, מתכון שעובר "פלטה"
שמואל
4
ננסה את זה על המשפחה אם יש לכם מתכונים לתוספות מעניינות זה יהיה מצויין
יעל

הצגת כל התגובות

3
וואי נראה טוב ומתאים מאוד לשבת ❤️
חיה
2
תודה רבה תמשיכו עם מתכונים כאלה..
רחל מ
1
טעים ממש!!!!!!!!!!
נועה
עיקריות