כיכר השבת

ראש השנה

מיוחד: אוסובוקו עגל חגיגי של מורן פינטו

אוסובוקו הוא תבשיל בשר עגל איטלקי עם ירקות ברוטב משובח שנהנים יחד מבישול איכותי של שעתיים וחצי על האש (מתכונים לשבת, אוכל)

| 8 | כיכר השבת |
תבשיל אוסובוקו עגל
תבשיל אוסובוקו עגל (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 2 ק"ג בשר אוסובוקו, פרוס לנתחים
  • 4 גזרים כתומים, חתוכים גס
  • 4 גזרים סגולים, חתוכים גס
  • 2 בצלים גדולים, חתוכים גס
  • 6 כפות שמן
  • קמח לקימוח הבשר
  • מלח גס ופלפל שחור גרוס
  • 4 עלי דפנה
  • מעט פלפל אנגלי
  • 1 כוס יין לבן
  • 2 כוסות מים

אופן הכנת אוסובוקו עגל:

1. בסיר רחב, מחממים שמן, מוסיפים את נתחי הבשר ומטגנים אותם מכל צד עד להזהבה קלה.

2. מוסיפים את הירקות, מתבלים ויוצקים את היין על הכל. נותנים לאלכוהול להתאדות במשך 3-4 דקות.

3. יוצקים את המים לסיר, מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך שעתיים וחצי.

תוכן שאסור לפספס
8 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
6
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
יאיר
5
אכן יש גזר במגוון צבעים ארוז יחד, לא ראיתם היכנסו לשופרסל דיל ותתפעלו.
יעקב א.
4
לא שמענו ולא ראינו....
איצקו
אולי טעות? לדעתי בצל סגול התכוון המשורר (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
שלמה

הצגת כל התגובות

3
1 אין גזרים סגולים, אולי הכוונה לבצל סגול. 2 בתמונה יש סלרי, במתכון אין. 3 בתמונה הרוטב אדום, במתכון היין לבן ובלי פפריקה. 4 באיזה שלב מקמחים את הבשר, ולמה?
יוסי
2
כנראה שיש גזר סגול אם רשום גזרים כתומים וגזרים סגולים (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מיכל
1
תני לנו עוד מתכונים של בשר. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מירית
אולי גם יעניין אותך
עיקריות