כיכר השבת

שבת עם השפית מורן פינטו

לכבוד שבת: עוף ברוטב יין לבן ודבש בניחוח רוזמרין

השפית מורן פינטו מגישה מנה קלאסית של כרעי עוף מושחמים בדבש עם הרבה בצל ושום, בתוספת יין לבן וניחוח רוזמרין. טעים להגיש עם יין לבן צונן (מתכונים לשבת, אוכל)

| 4 | כיכר השבת |
כרעי עוף ברוטב יין לבן ודבש בניחוח רוזמרין
כרעי עוף ברוטב יין לבן ודבש בניחוח רוזמרין (צילם: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 4 כרעי עוף טרי
  • 3 כפות שמן זית
  • 30 גרם מרגרינה
  • 10 שיני שום שלמות
  • 10 בצלצלי שאלוט או בצלים רגילים קטנים
  • 1 כף דבש
  • 1/4 כוס יין לבן
  • מלח ופלפל גרוס
  • 2 ענפי רוזמרין.

אופן הכנת כרעי עוף ברוטב יין לבן ודבש:

מתאים ל: 4-6 סועדים

1. מקלפים את הבצלים ושיני השום, משאירים אותם בשלמותם ושוטפים היטב.

2. מחממים סיר גדול ורחב, מוסיפים את המרגרינה ושמן הזית, וכשהמרגרינה נמסה, מוסיפים לסיר את כרעי העוף ומניחים אותם כשהצד של העור כלפי מטה. מטגנים במשך 5 דקות על אש בינונית, והופכים לצד השני לטיגון של 5 דקות נוספות. מוציאים מהסיר ומניחים בכלי נפרד.

3. מוסיפים לסיר את הבצלים ושיני השום השלמים, ומטגנים יחד במשך 5-7 דקות.

4. מחזירים את העופות לסיר, ומערבבים קלות עם הבצל והשום. מתבלים במלח ופלפל שחור, ומניחים מעל את ענפי הרוזמרין.

5. מזלפים את הדבש על העופות, ויוצקים מעל את היין הלבן. מבשלים במשך 15-20 דקות על אש בינונית ומסירים מהאש.

מגישים עם אורז בסמטי.

4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
4
כמה זמן הבישול?? רק חצי שעה? נשמח אם השפית יכולה לתקן את זה או להגיב.
מוש
3
יצא מעולה אפשר לבשל רבע שעה יותר ממה שכתוב במתכון (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ישראלי יורד
2
העוף מתבשל בסך הכל חצי שעה????? (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ישראלי יורד

הצגת כל התגובות

1
ושעה בתנור (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
שוש
עיקריות