כיכר השבת

לכבוד שבת

מלך הקדרה הצרפתי: ביף בורגניון

לפאר את שולחן השבת: מנה מיוחדת עם שם מפוצץ, ולא סתם. ה"ביף בורגניון" הוא תבשיל בשר בקר עם יין אדום ופטריות שנעשה בבישול ארוך ובעל טעם עמוק ועשיר. מתכון להכנת ביף בורגניון (מתכונים, אוכל)

| 2 |
מלך הקדרה הצרפתי: ביף בורגניון - תבשיל בשר ביין אדום
מלך הקדרה הצרפתי: ביף בורגניון - תבשיל בשר ביין אדום (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 1 ק”ג בשר בקר (שריר / כתף / צלעות)
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 5 כפות שמן זית
  • 4 גזרים
  • 1/2 ק"ג בצלצלי פנינה
  • 4 גבעולי סלרי (ללא העלים)
  • 6 שיני שום
  • 250 גרם פטריות שמפיניון גדולות
  • 750 מ"ל יין אדום יבש
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 4 כפות שטוחות קמח
  • 4 כוסות ציר בקר או מים
  • לתיבול: 2 גבעולי פטרוזיליה, עלה דפנה וגבעול תימין עטופים בעלה כרישה וקשורים בחוט
  • 1/4 כפית פלפל שחור

אופן הכנת ביף בורגניון:

רגע לפני: לפאר את שולחן השבת: מנה מיוחדת עם שם מפוצץ, ולא סתם. ה"ביף בורגניון" הוא תבשיל בשר בקר עם יין אדום ופטריות שנעשה בבישול ארוך ובעל טעם עמוק ועשיר. מתכון להכנת ביף בורגניון.

• מחממים את התנור לחום של 160 מעלות.

• חותכים את הבשר לקוביות קטנות ושוות בגודלן.

• מקלפים את הבצלצלים ושיני השום, חותכים גס את הגזרים וגבעולי הסלרי, חותכים לרבעים את הפטריות.

• מסדרים את קוביות הבשר על מגש ומתבלים אותן היטב מכל צדדיהן במלח ופלפל שחור.

• מחממים את שמן הזית בסיר רחב ומשחימים בו את הבשר על אש בינונית, במשך 3 דקות מכל צד ונזהרים שהבשר לא ייחרך. מוציאים את הבשר לכלי נפרד.

• מניחים בסיר את הבצלצלים הקלופים ומטגנים אותם עד שהם מקבלים גוון זהוב-שחום.

• מוסיפים את השום, הגזר והסלרי ומחצית מכמות הפטריות. מטגנים יחד במשך 5 דקות עד שהירקות משחימים. ניתן להוסיף מעט שמן זית, אם צריך.

• מוסיפים את רסק העגבניות, ומערבבים יחד במשך 2 דקות. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת רוטב סמיך ורבוך.

• מחזירים לסיר את קוביות הבשר שהושחמו, יוצקים לסיר את היין האדום וציר הבקר או המים ומביאים לרתיחה. בעזרת כף מקפים את הקצף השומני שמצטבר למעלה.

• מניחים בסיר בעדינות את אגודת הפטרוזיליה, התימין ועלה הדפנה ומתבלים בפלפל שחור.

• מכסים את הסיר, מסירים מהאש ומעבירים לתנור שחומם מראש למשך 3-4 שעות, עד שהבשר רך מאוד. המצב האופטימלי של הבשר בתנור הוא מפלס נוזלים גבוה המכסה את הבשר. אם צריך, מוסיפים עוד ציר בקר או מים.

• 30 דקות לפני שמוציאים מהתנור והתבשיל מוכן, מוסיפים את יתר הפטריות.

• מסירים את אגודת עשבי התיבול. טועמים ומתבלים במלח, אם צריך.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
בשמת
אולי גם יעניין אותך
עיקריות