כיכר השבת

לכבוד שבת

לכבוד שבת: כיסונים ממולאים בשר וצנוברים קלויים

לכיסונים ממולאים יש מגוון וריאציות סובבות עולם שהמשותף לכולן הוא הניחוח הביתי הפשוט והטעים. מתכון להכנת כיסונים ממולאים בשר וצנוברים קלויים. מגישים עם סלסת ירקות פיקנטית (מתכונים לשבת, אוכל)

| כיכר השבת |
הכי ביתי, הכי טעים. כיסונים ממולאים בשר טחון ופיסטוקים
הכי ביתי, הכי טעים. כיסונים ממולאים בשר טחון ופיסטוקים (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • לכיסונים:
  • 1/2 1 כוסות קמח (200 גרם)
  • 1/2 כוס מים + 1 כף (130 מ"ל)
  • 1 כף שמן זית
  • 2 ביצים
  • קורט מלח
  • למילוי:
  • 200 גרם בשר טחון
  • 1/2 כוס צנוברים קלויים
  • 1 בצל
  • 3 שיני שום
  • 1/2 צרור כוסברה
  • 1 כף שמן זית
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת כיסונים ממולאים בשר ופיסטוקים:

רגע לפני: לכיסונים ממולאים יש מגוון וריאציות סובבות עולם שהמשותף לכולן הוא הניחוח הביתי הפשוט והטעים. מתכון להכנת כיסונים ממולאים בשר וצנוברים קלויים. מגישים עם סלסת ירקות פיקנטית. תהליך ההכנה דורש מספר פעולות שאולי נשמעות מסובכות, אך אם עוקבים אחר הוראות המתכון - הכל הופך לפשוט יותר, והתוצאה הטעימה שווה הכל.

הכנת בצק הכיסונים:
בצק הכיסונים הוא בצק רבוך הנעשה בתוך סיר על גז ומשם עובר לעיבוד סופי במיקסר.
• ממלאים סיר במים רותחים ומחממים על אש קטנה. על הסיר מניחים קערת נירוסטה ובה מחצית מכמות הקמח עם המים. מערבבים יחד עד שנוצרת תערובת דביקה.

• מעבירים את התערובת למיקסר עם וו לישה, מוסיפים את יתר הקמח, הביצים, שמן הזית וקורט מלח. מעבדים הכל לבצק אחיד, רך ונוח לעיבוד.

• עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך שעתיים.

הכנת המילוי:
• קוצצים את הבצל, השום והכוסברה.

• מחממים מחבת ומאדים בה את הבצל עם מעט שמן. מוסיפים את השום, הבשר הטחון, הכוסברה והצנוברים הקלויים. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים היטב. מבשלים יחד עם שהבשר משחים.

רגע האיחוד:
• מחממים את התנור לחום גבוה של 200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

• מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ. קורצים עיגולים ומניחים במרכז כל עיגול כף ממילוי הבשר. טובלים מברשת במים, מברישים את שולי העיגול וסוגרים לחצי - מקפלים לחצי ומהדקים היטב.

• מרתיחים סיר מלא במים עם כף מלח ומבשלים במים הרותחים את הכיסונים במשך 2-3 דקות. מוציאים ומעבירים לנייר סופג.

• מחממים מעט שמן זית במחבת וצורבים כל כיסון משני צדדיו, עד להשחמה.

• מסדרים את הכיסונים בתבנית ומכניסים לאפייה למשך 4-5 דקות, עד שהכיסונים מזהיבים והופכים לפריכים.

אופן ההגשה: מכינים סלסת ירקות פיקנטית (כאן יש מתכון נהדר) ומגישים אותה רעננה וטרייה לצד הכיסונים החמים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
עיקריות